Szakember figyelmeztet – Rengeteg háztartásban lehet fertőző a víz

Sajnos több ezer magyar háztartást érinthet.

Még mindig vannak olyan települések Magyarországon, ahol nincs vezetékes ivóvíz, így ásott kutakból nyerik a folyadékot. Ez elképesztően kockázatos az egészségre, hiszen rengeteg veszélyes anyag kerülhetett a talajba, onnan pedig a kútba.  Így azokat csak alapos fertőtlenítés és tisztítás után lehet ivóvízként használni.

Rengeteg háztartásban lehet fertőző a víz – Szakember figyelmeztet

Elsősorban e-coli baktériumok, és egyéb – fertőzéses hányást és hasmenést okozó baktériumok –, paraziták tudnak elszaporodni, és ezek olyan súlyos fertőzést okozhat, hogy kórházba kerülhet a beteg, pláne ha csecsemők, újszülöttek, illetve immunhiányos betegek fogyasztják

–  mondta el az atv csatornának Szabó Gábor háziorvos.

A szakember hozzátette, hogy csak abban az esetben szabad ezekből a kutakból inni, ha ha azt hivatalos labor bevizsgálta, és azt emberi fogyasztásra alkalmasnak találta. Ha nem így van, még az elöntésektől függetlenül sem ajánlott kútvizet inni.

Forrásunk volt.


Még több friss hír itt vár:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...