Itt a válasz, miért kell fóliába csomagolni minden kígyóuborkát

Vajon miért van zsugorfóliába csomagolva a legtöbb bolti kígyóuborka? A jogos és sokakat érdeklődéssel eltöltő kérdésre a Nébih adott választ. 

Bár a folpackhasználata a mai napig közkedvelt használati eszköz a legtöbb háztartásban, sokan mondhatják joggal, hogy ez az egyik legkörnyezetszennyezőbb, tényleg csak egyszeri alkalommal használható műanyag, ami egy otthonban fellelhető.

A szupermarketekben kapható kígyóuborkák a legtöbb esetben szorosan be vannak csomagolva ebbe az átlátszó, vékony fóliába, az Ételt csak okosan internetes oldalán azonban most fény derült arra, miért számít jó megoldásnak becsomagolni a zöldségeket - írja a Napi.hu. A zsugorfóliába csomagolt élelmiszertovább eltartható, nedvességtartalmát lassabban veszíti el.

Egy kígyóuborka esetében ez a megoldás akár háromszor hosszabb ideig tartja frissen a zöldséget, mint a sima, csomagolásmentes megoldás. A nejlonba csomagolt uborka így sokkal több ideig tartható az üzletek polcain is, a német Rewe Group azonban komoly lépésre szánta el magát, októbertől ugyanis nem forgalmaz többé zsugorfóliába csomagolt uborkát német üzleteiben. Ezzel az elhatározással mintegy 5900 Rewe és Penny üzlet évi 160 tonna egyszer használatos műanyag csomagolóanyagtól szabadítja meg a bolygót.

Ezeket olvastad már?

via Napi.hu

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...