Itt a válasz, meddig állnak el a húsok a fagyasztódban!

Nyers húst vásárolni önmagában nem nehéz feladat, kimatekozni viszont, hogy hány napig áll el és meddig tárolható a fagyasztóban, már egy kicsit fogósabb kérdés. 

A fagyasztó minden háztartás legnagyobb kincsesládája, szinte sosincs benne elég hely ahhoz, hogy minden megvásárolt de félrerakott élelmiszerünk beférjen. A legtöbb ideig fagyasztóban tárolt feldolgozatlan termék a nyershús, amelyet fajtájától függően akár egy évig is tárolhatunk a jégen, derül ki a proaktivdirekt.hu cikkéből.

De mi a megfelelő hőfok, amelyen érdemes tárolni a lefagyasztott ételeket?

A fagyasztott élelmiszerek átlagosan -18°C-on tárolhatóak a legideálisabban, az ennél alacsonyabb vagy magasabb hőmérséklet ronthat az elkészült étel ízén és minőségén is.

Ezt olvastad már? - Legyen a fagyasztódban mindig...

Míg a darált és darabolt húsok 3-4 hónapig bírják jól a jégen, addig az egész baromfi- és vadhúsok akár 12 hónapig is tárolhatók. Egy kicsit részletesebben:

  • Az egész csirke és pulykahús 12 hónapig használható fel
  • A darabolt baromfik átlagosan 9 hónapig bírják jól a jeget
  • A sertés, a marha, a borjú és a bárányhús 4-12 hónapon keresztül áll el attól függően, melyik részt tárolod.
  • Azsírosabb halakat 2-3 hónapig, míg soványabb fajtáikat 6 hónapig tartalékolhatod.
  • A darált húsok fajtától függetlenül 3-4 hónapig bírják frissen,
  • míg a hőkezelt húsok, úgy mint a virsli, szalonna, kolbász, bacon 1-2 hónapig állnak szolgálatra készen.

Ezeket olvastad már?

via: proaktivdirekt, nosalty

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...