A fagyasztó minden háztartás legnagyobb kincsesládája, szinte sosincs benne elég hely ahhoz, hogy minden megvásárolt de félrerakott élelmiszerünk beférjen. A legtöbb ideig fagyasztóban tárolt feldolgozatlan termék a nyershús, amelyet fajtájától függően akár egy évig is tárolhatunk a jégen, derül ki a proaktivdirekt.hu cikkéből.
De mi a megfelelő hőfok, amelyen érdemes tárolni a lefagyasztott ételeket?
A fagyasztott élelmiszerek átlagosan -18°C-on tárolhatóak a legideálisabban, az ennél alacsonyabb vagy magasabb hőmérséklet ronthat az elkészült étel ízén és minőségén is.
Ezt olvastad már? - Legyen a fagyasztódban mindig...
Míg a darált és darabolt húsok 3-4 hónapig bírják jól a jégen, addig az egész baromfi- és vadhúsok akár 12 hónapig is tárolhatók. Egy kicsit részletesebben:
- Az egész csirke és pulykahús 12 hónapig használható fel
- A darabolt baromfik átlagosan 9 hónapig bírják jól a jeget
- A sertés, a marha, a borjú és a bárányhús 4-12 hónapon keresztül áll el attól függően, melyik részt tárolod.
- Azsírosabb halakat 2-3 hónapig, míg soványabb fajtáikat 6 hónapig tartalékolhatod.
- A darált húsok fajtától függetlenül 3-4 hónapig bírják frissen,
- míg a hőkezelt húsok, úgy mint a virsli, szalonna, kolbász, bacon 1-2 hónapig állnak szolgálatra készen.
Ezeket olvastad már?
Itt a válasz, mennyi ideig bírják őrölt fűszereid a fiókban
Két féle ember létezik: aki a cserepes fűszernövényekben hisz, és aki minden fűszert szárítva, vagy őrölve vásárol meg a boltban. Hozzájuk szólunk most.
Masszi- Rigó Csilla13 tökéletes hagymás rostélyos egy tökéletes vacsorához
Egy kiadós és finom vacsorára vágysz, amelyben megjelennek a hazai, magyaros ízek? Ezek az ínycsiklandó rostélyosok nem fognak cserben hagyni!
NosaltyÍgy fagyaszd és engedd fel az előre főzött rizst!
Szeretnéd gyorsabban elkészíteni a hétköznapi vacsikat? Itt egy szuper trükk. Főzd meg előre a rizst, így súlyos perceket spórolhatsz meg esténként!
Nosaltyvia: proaktivdirekt, nosalty