Itt a "legújabb" sertéshús, ami nem is sertésből készült

Úgy tűnik, a világ legnagyobb műhús-előállító cége idén újabb vegán termékekkel rukkol elő, ráadásul nem csak a gyorséttermekben!

A tavalyi évben vált igazán ismertté az Impossible Foods nevű műhús-előállító cég, amely azóta több jól ismert gyorsétteremben is elkezdte forgalmazni húsmentes pogácsáit. Az Impossible Foods idén két hatalmas újdonsággal is jelentkezik, amelyek előre láthatóan a nemzetközi piacon nagy népszerűségnek fognak örvendeni, a cég ugyanis hamarosan piacra dobja a húsmentes sertéshúst, és a húsmentes kolbászt is!
Az Impossible Pork a márka legnagyobb dobása lesz azóta, hogy húsmentes húspogácsáival betört az alternatív gasztronómiai piacra, az előzetes bejelentések szerint pedig a húsmentes sertéshús nem csak húspogácsa formában lesz majd kapható, a darált hús állagú műhúst bármilyen darált húsos étel elkészítéséhez fel lehet majd használni.
A mű sertéshúst elsőként a Las Vegas-i CES-en (Consumer Electronics Show) próbálhatta ki a közönség, a megjelenésig pedig már nem kell sokáig várni Amerikában, január második felében ugyanis számos amerikai Burger King étteremben kezdik majd el árusítani mind a mű sertést, mind a műkolbászt.
Bár a magyar közönség egyelőre nem kapkod a vegán húsokért, tény, hogy itthon elég borsos árat kell fizetni egy műhúsos hamburgerért (a hazai Burger Kingekben kapható Rebel Whopper pedig nem számít 100%-ig vegánnak), a jövőben egyre nagyobb teret nyerhetnek maguknak ezek a termékek, különösen ha disznóhúsról van szó.
A sertéshús ugyanis a leggyakrabban fogyasztott étel nem csak hazánkban, de az egész világon, az Impossible Foods elsődleges célja pedig az lenne, hogy a világ legnépszerűbb húsának legyen húsmentes alternatívája. A sertéstenyésztés a Föld számára igencsak megterhelő iparág, a tömegesen tenyésztett állatok fenntartása ugyanis hatalmas ökológiai lábnyomot hagy maga után, azonban nem ez az egyetlen oka annak, miért kísérletezték ki a mű sertéshúst.
A tavalyi évben elszabadult sertéspestis hatalmas károkat okozott a húsiparban, csak Kínában a tavalyi évben 300-350 millió sertés halálozott el a kór miatt, ez pedig mintegy negyede a világon található házisertés populációjának.
Az Index.hu információi szerint az Impossible Pork nem tartalmaz glutént, állati hormonokat és antibiotikumot sem, a nagyjából 10 dkg-os adagban 16 g protein, 2,7 mg vas, 13 g zsír (ebből 7 g telített zsír) van, és 220 kalória. Koleszterint nem tartalmaz, nátrium- és fehérjetartalma viszont magasabb, mint egy ugyanekkora méretű disznóhúsnak. A műhús javában szójából, kókuszzsírból, napraforgóolajból és fűszerekből áll.
Az Impossible Pork és kolbász európai megjelenésére egyelőre még várni kell (a génmódosított alapanyagok miatt nem lesz egyszerű menet minden országba behozni a termékeket), az új, nem mellesleg kóser hús azonban sokaknak nyújthat remek alternatívát.

via eater.com

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...