Itt a hableányos croissant kék algával és némi vattacukorral

Lehet még fokozni a cukiságot az édességek területén. Csak egy kis kék alga kell hozzá.

Tavaly nyáron még az unikornis-frappuccinón borult ki a fél internet, majd jöttek a különböző szivárványos, unikornisos, csillámpónis italok és édességek. De nincs megállás! Az unikornisok mezejéről ideje a tenger mélyére merülni, és jöhetnek a hableányos finomságok. Az ausztrál Bam Bam Bakehouse például egy hableányos croissant dobott a piacra, aminek a tésztáját kék algával színezték. Nézzétek csak...

Az alga egyébként nagyon népszerű alapanyag lett az elmúlt években, mivel fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz. Emellett azért is hasznos, mert természetes színezőanyagként kékre festi az élelmiszereket. Ha a kék tészta még nem volna elé, a péksüteményt vattacukor ízesítésű krémmel töltötték meg. Vajon Ariel mit szólna ehhez?

{SZAVAZAS}

Ezeket olvastad már?

via Metro

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...