Itt az áfonyaszezon - Ennyibe kerül a szupergyümölcs, ha magadnak szeded

Júliustól szeptemberig érnek a kékesfekete gyümölcs termései. Frissen vagy fagyasztva is nagyon jól tárolható, ezért érdemes beszerezni a rendkívül értékes áfonyából.

Elkezdődött a "szedd magad" akció Magyarország első áfonya kertészetében. Az Áfonya Kert Nagykanizsa egészen augusztus közepéig várja azokat, akik szeretnék maguk beszerezni a friss áfonyát. A kertészeta Zalakaros melletti Galambok község nyugati külterületében található. A legközelebbi "szedd magad" akciót július 29-én reggel 7 és dél között tartják.

Tudtad-e?

Az áfonyát a gyümölcsök közül a legjobb antioxidáns forrásként tartják számon. A bennük lévő antocián nevű vegyületek fontos szerepet töltenek be a szabadgyökök semlegesítésében, csökkentve a rák kialakulásának kockázatát.

Az áfonyaszedés önmagában is érdekes élmény lehet, és így biztosan friss gyümölcsökhöz juthatunk. Az általunk szedett gyümölcsök ráadásul olcsóbbak is. Mint azt a kertészet oldalán írják, a mi szedjük a gyümölcsöt, akkor kilogrammonként 2900 forintos áron juthatunk hozza. A rendelésre szedett, előre elkészített gyümölcs kilogrammonkénti ára 3400 forint.

Áfonyás kedvenceink:

Őzgerinc áfonyával és körtével

Párom munkatársa (Krisztián) igazi kincs… Egészségügyi dolgozóként néha vadászik, néha hízott kacsát, aznap vágott malachúst, vagy nyulat tudunk „üzletelni” vele. A fotón ...

A szüreten résztvevők számára elérhető a friss, idei, tartósítószer nélküli, 100%-os áfonya lekvár is.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...