Jó fánkot sütni elsőre nem tűnik könnyű feladatnak, pedig az arányok helyes betartásával és egy kis magabiztossággal nem lehet elrontani a tésztát. Mi most a kedvenc csörögefánkreceptünket hoztuk el, ha még nincs gyakorlatod a fánksütésben, ez a recept tökéletes kezdésnek bizonyul majd!
Hozzávalók: 45 dkg finomliszt, 4 db tojás, 3 evőkanál tej, 2 evőkanál rum, 2 evőkanál cukor, 1 csipet só, 5 dl napraforgóolaj
A tojásokat egy mély tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, a tejet, a cukrot és a rumot.
Jó 10 percig gyúrjuk - egy meglehetősen ragacsos, lágy tésztát fogunk kapni, de aggódalmora semmi ok, ilyennek kell lennie.
Letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.
Ha kész, vastagon lisztezett deszkán 1-2 mm-re nyújtjuk, majd derelyeszaggatóval rombuszokat vágunk belőle. A nagyobbaknak a közepébe szintén ejthetünk egy kis bemetszést, így különleges formát vesz fel a tészta sülés közben. Forró olajba tesszük, és oldalanként kb. 2 perc alatt roppanósra sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral.
Langyosan, esetleg egy kis lekvárral a legfinomabb!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
Így készül a tökéletes piskóta, szerintünk
A piskótakészítés ott szerepel az öt legrettegettebb konyhai mutatvány között. Ha nincs egy jól bevált recepted, most megmutatjuk, hogyan süss habkönnyű tésztát!
GrétiÍgy készül szerintünk a legegyszerűbb, legfinomabb MÁGLYARAKÁS
A máglyarakás, bár egyszerű étel, mégis kevés háztartásban nevezhető gyakori desszertnek. Most megmutatjuk, miért érdemes elkészítened!
Nosalty11 csábító derelye és nudli vegyesen
Derelye, barátfüle - lekvárral, mákkal, tejföllel, fahéjjal. Ja és hozzá/mellé/helyette egy kevés nudli vagy vicces nevén angyalbögyölő! Jönnek a receptek!
Nosalty