Közeleg a farsang...süsd meg velünk életed legjobb CSÖRÖGEFÁNKJÁT!

Január 6-án hivatalosan elkezdődött a farsangi időszak, és bár lehet, hogy idén nem öltözünk majd díszes jelmezekbe, a fánksütés nem maradhat ki az életünkből!

fánkot sütni elsőre nem tűnik könnyű feladatnak, pedig az arányok helyes betartásával és egy kis magabiztossággal nem lehet elrontani a tésztát. Mi most a kedvenc csörögefánkreceptünket hoztuk el, ha még nincs gyakorlatod a fánksütésben, ez a recept tökéletes kezdésnek bizonyul majd!

Hozzávalók: 45 dkg finomliszt, 4 db tojás, 3 evőkanál tej, 2 evőkanál rum, 2 evőkanál cukor, 1 csipet só, 5 dl napraforgóolaj

A tojásokat egy mély tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, a tejet, a cukrot és a rumot.

10 percig gyúrjuk - egy meglehetősen ragacsos, lágy tésztát fogunk kapni, de aggódalmora semmi ok, ilyennek kell lennie.

Letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.

Ha kész, vastagon lisztezett deszkán 1-2 mm-re nyújtjuk, majd derelyeszaggatóval rombuszokat vágunk belőle. A nagyobbaknak a közepébe szintén ejthetünk egy kis bemetszést, így különleges formát vesz fel a tészta sülés közben. Forró olajba tesszük, és oldalanként kb. 2 perc alatt roppanósra sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral.

Langyosan, esetleg egy kis lekvárral a legfinomabb!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...