Az istenek gyümölcse, a gránátalma

A gránátalma nálunk is egyre népszerűbb, már rengeteg helyen árulják ezt a csodatevő kis gömböcöt. Ha te is sokszor ácsorogsz a gyümölcsöspult előtt tanácstalanul, akkor most beavatunk! {T}

A gránátalma nálunk is egyre népszerűbb gyümölcs, már rengeteg helyen árulják ezt a csodatevő kis gömböcöt. Ha te is sokszor ácsorogsz a gyümölcsöspult előtt tanácstalanul, akkor most beavatunk!

Ismerd meg az egyik legerősebb antioxidáns gyümölcsöt, a gránátalmát!Eredetileg Ázsiából származik, mára azonban a világ számos pontján fogyasztják, több vallás szimbólumrendszerében bír jelentéssel, legtöbbször a szerelemmel és a termékenységgel hozzák kapcsolatba. Talán nem véletlen, hiszen a gyümölcs ösztront tartalmaz, ami az ösztrogénhez hasonló hormonszerű anyag, a változó kori tünetek egyik kitűnő kezelője. Az apró magok lehetnek édesek is, de jellemzőbb az enyhén savanykás ízvilág. A gyümölcsöt egy késsel szabadítsd meg a kalapjától, látni fogod, hogy a szépséges, egészségtől csattanó piros szemeket hártya veszi körül – ebből kell kiszabadítanod a kis finomságokat.

Sütiajánló minden csillagjegynek >>

{ GALÉRIA = title:Az%20istenek%20eledele%20-%20receptekkel, 0,1,2,3,4,5 }

Sokan esküsznek a vizes módszerre, hiszen a nem is olyan egyszerű a zsákmányt kiszedegetni, könnyen összefröcskölhetjük vele a ruhánkat. Az ilyen malőrök kivédésére ötperces vízben áztatást javaslunk, a hártya ezek után már könnyen elengedi a magokat. Válasszunk kemény héjú, fényes darabot, a túl puha gránátalmák valószínűleg már nem alkalmasak fogyasztásra.

A császár morzsája >>

Nálunk süteményekben, saláták tetejére szórva jelenik meg legtöbbször a gránátalma, sokan kapszula vagy szirup formájában is fogyasztják, hiszen egészségvédelem szempontjából csillagos ötöst érdemel. Kész tortákat is díszítenek vele. Egy érdekesség: hogy levével és héjával olyan sűrű tintát főznek belőle, mely hosszú évszázadok óta szőnyegek színezőanyaga.

Gyors forróságok hűvös estékre >>

A gránátalmáról többszörösen is bebizonyították, hogy képes megakadályozni a rákos sejtek elszaporodását, az emlőrák kialakulásának esélyét hatékonyon csökkenti. A szív- és keringési rendellenességek ellen is fellép, csökkenti a koleszterinszintet. Készülhet még belőle üdítőital, likőr, de akár fagylalt is. Az optimális hatást persze nyersen fogyasztva érheted el.

További gránátalmás receptekért kattints ide >>

3 természetes csodaszer cserepes ajkakra >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...