Ismerd meg a belga konyha legfinomabb fogásait!

Fogalmad sincs, milyen az igazi, tradicionális belga konyha? Mutatjuk a legjellegzetesebb fogásokat!   

A belga konyha előszeretettel használja a fűszereket az ételekhez. Meghatározó ízek a szerecsendió, a fahéj, a fekete bors, sáfrány, gyömbér és babérlevél. Nézzük, mit rejt még a belga konyha?!

Sült krumpli

{ CKÉP =192035, 6 }
Igen, a belgák nagyon büszkék a sült krumplijukra, amit általában majonézzel vagy valamilyen fűszeres szósszal öntenek nyakon. A frit már évszázadok óta a belga konyha része.

Stoemp

A krumpli azonban nem csak sült formában van jelen a belga gasztronómiában, hanem ott a híres stoemp is, ami egy sokszínű, krumplialapú étel. A stoemp nem kizárólag a belgák kedvence, a hollandok is előszeretettel készítik a burgonyapürével kevert zöldséges egytálat, amelyet fűszereznek, és sok esetben tejszínnel gazdagítanak.

Fekete kagylók

A belga konyha megkerülhetetlen szereplői. A főtt fekete kagyló sült krumplival és fehér borral nagyon kedvelt ételük. Természetesen a fekete kagylót nagyon sokféle receptúra szerint készítik. Nem ritka a fehérboros, citromos, bazsalikomos, currys, tárkonyos vagy majorannás változat sem.

Waffel

{ CKÉP = 192352, 6 }
A belgák nagyon édesszájúak, gondoljunk csak a belga csokira. Ezenfelül nagyon szeretik a waffeleket és a gofrikat is. A brüsszeli gofri könnyed, ropogós tésztájú édesség, amit tejszínhabbal, lekvárral vagy friss gyümölccsel kínálnak. A másik fajtája, a liège-i gofri sűrűbb állagú, élesztős tésztából készül.

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...