Egy magyar iskolában svédasztalos lett a menza a gyerekeknek

A gyerekek bátran válogathatnak az ételek közül, és annyit szedhetnek maguknak, amennyit csak szeretnének.

Svédasztalos lett a menza a zuglói Némethy Imre Általános Iskolában, a gyerekek maguknak választhatnak és szedhetnek ebédet – írta meg a Blikk. Egyelőre kísérleti jelleggel vezették be a rendszert.

Egy iskolában svédasztalos lett a menza a gyerekeknek

A cikkben azt hangsúlyozzák, hogy a svédasztalos ebédeltetés fenntarthatóbb és környezetbarát, hiszen azon kívül, hogy nem erőltetnek rá a gyerekekre semmit, a kukába kerülő maradék is fele annyi, mint azelőtt volt.

A túlságosan teli tányérba, főképp ha ismeretlen számára az étel, a gyerekek egy része bele sem kóstol, viszont szívesen kipróbálnak sok fogást, ha nem nyomasztja őket a gondolat, hogy meg is kell enniük, amit kapnak. Így megismerhetnek és megkedvelhetnek sok ételt, a tányérok pedig üresen kerülnek a mosogatóhoz 

– osztotta meg tapasztalatait a lappal Enyedi Csaba, az iskolai menzákat üzemeltető cég, a HunGast kommunikációs igazgatója.

A gyerekek elvileg nagyon élvezik a dolgot, és remekül bánnak a szedőkanállal, pedig tartottak az elején attól, hogy majd mellé megy az étel.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...