Valószínűleg kevés olyan magyar ember van, aki a menzás piskótakocka csokiöntettel kombóra elkezdi húzni a száját. Ez az étel még a legfinnyásabb gyerekeknek is a kedvence volt, imádtuk, mikor a meleg csokoládés-kakaós öntet átáztatta a tökéletes puhaságú piskótát. Bár gyerekkorunkban örültünk, ha egy hónapban egyszer elénk rakták ezt a végtelenül egyszerű desszertet, mi magunk is könnyen elkészíthetjük, mutatjuk is, hogyan!
6 Adagnyi piskóta elkészítéséhez a következőkre lesz szükséged:
4 db tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg finomliszt, 1 evőkanál sütőpor, 3 evőkanál víz.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük gépi habverő segítségével, a lisztet összekeverjük a sütőporral. A lisztet 2-3 adagban a tojáshoz keverjük, szépen eldolgozzuk. Ha túl sűrű lenne, akkor 2-3 kanál vizet adunk hozzá, és jól elkeverjük.
Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, majd belesimítunk egy sütőpapírt. Beleöntjük a masszát, és 180 fokon 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kész, kiemeljük a piskótát a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt, és megvárjuk, míg kihűl.
Ezután jöhet a villámgyors csokiöntet, amihez kell:
5 dl tej, 2 evőkanál étkezési keményítő, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 3 dkg cukor, 2 db tojássárgája
A kakaóport, a cukrot és a keményítőt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgákat és egy deci tejet. Jól kikeverjük, és félretesszük.
A tejet gyöngyözésig melegítjük, majd beleöntjük a kakaós keveréket. Pár percig kevergetve forraljuk, majd ha elkezdett sűrűsödni, levesszük a tűzről. A piskótát kockára vágjuk, és leöntjük a csokival.
A csokiöntetes menzás piskóta teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni!