Ironikusan fogadták az olaszok az állam tésztafőzési javaslatát

Az olasz állam arra kérte a lakosságot, hogy tésztafőzéskor is spóroljanak a gázzal, ami igencsak megosztó reakciókat váltott ki.

Gázfogyasztási takarékossági programot tett közzé az olasz kormány, amelynek értelmében lerövidül a fűtési szezon, a középületeket pedig legfeljebb 17 fokra fűtik fel – írja a hvg.hu

Ironikusan fogadták az olaszok az állam tésztafőzési javaslatát

Az országban 15 nappal rövidítették a fűtési szezont, a korábbihoz képest nyolc nappal később lehet elindítani, és hét nappal korábban kell befejezni a fűtést. A napi fűtési idő is változott, egy órával kevesebb lett.

A kormány segítséget is ad a lakosságnak a spóroláshoz, azonban ez nem mindenkinek tetszik, sőt.

A tárca szorgalmazza a zuhanyozás idejének csökkentését, alacsonyabb hőfokú vízzel, a tűzhelyek, sütők, mosogatógépek, mosógépek takarékos használatát, valamint a különböző elektronikus eszközök teljes kikapcsolását, amikor azok használaton kívül vannak.

Külön azt is kiemelik, hogy tésztafőzéskor, miután a lábasba tett víz elérte a forráspontot, tekerjék alacsonyabbra a lángot. Ez pedig teljesen vegyes érzelmeket váltott ki a közösségi médiában az olaszokból, ugyanis tésztát Olaszországban nem szokás alacsony lángon főzni.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...