Ironikusan fogadták az olaszok az állam tésztafőzési javaslatát

Az olasz állam arra kérte a lakosságot, hogy tésztafőzéskor is spóroljanak a gázzal, ami igencsak megosztó reakciókat váltott ki.

Gázfogyasztási takarékossági programot tett közzé az olasz kormány, amelynek értelmében lerövidül a fűtési szezon, a középületeket pedig legfeljebb 17 fokra fűtik fel – írja a hvg.hu

Ironikusan fogadták az olaszok az állam tésztafőzési javaslatát

Az országban 15 nappal rövidítették a fűtési szezont, a korábbihoz képest nyolc nappal később lehet elindítani, és hét nappal korábban kell befejezni a fűtést. A napi fűtési idő is változott, egy órával kevesebb lett.

A kormány segítséget is ad a lakosságnak a spóroláshoz, azonban ez nem mindenkinek tetszik, sőt.

A tárca szorgalmazza a zuhanyozás idejének csökkentését, alacsonyabb hőfokú vízzel, a tűzhelyek, sütők, mosogatógépek, mosógépek takarékos használatát, valamint a különböző elektronikus eszközök teljes kikapcsolását, amikor azok használaton kívül vannak.

Külön azt is kiemelik, hogy tésztafőzéskor, miután a lábasba tett víz elérte a forráspontot, tekerjék alacsonyabbra a lángot. Ez pedig teljesen vegyes érzelmeket váltott ki a közösségi médiában az olaszokból, ugyanis tésztát Olaszországban nem szokás alacsony lángon főzni.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...