Ételek, melyeket kerülj el, ha inzulinrezisztens vagy

Vélhetően nem újdonság, de van néhány étel, melyet tényleg jobb, ha elkerülsz, ha inzulinrezisztenciával küzdesz.

Az inzulinrezisztencia, amit IR-ként rövidítenek, nem más, mint a szervezet cukoranyagcsere-zavara. Ha nem veszed komolyan, és kezeletlen marad, akkor akár 2-es típusú cukorbetegség is kialakulhat, de más következményekkel is szembe kell nézned, ha elhanyagolod. Szerencsére az inzulinrezisztenciát életmódváltással kezelheted, és kordában tarthatod.

Ételek, melyeket kerülj el, ha inzulinrezisztens vagy

Ha inzulinrezisztenciával küzdesz, akkor elengedhetetlen a rendszeres mozgás és a helyes táplálkozás. Az IR-diéta nem éppen a legkönnyebb, de érdemes betartani, ha szeretnéd megóvni magadat a kellemetlen szövődményektől.

Nézzük, melyek azok az ételek, melyeket el kell kerülnöd, ha inzulinrezisztenciával küzdesz:

Cukorral édesített termékek

A cukorral édesített sütemények, üdítők és kávékészítmények legyenek mumusok, hiszen ezek hirtelen a magasba emelik a vércukorszintet. Ezeket mindenképpen érdemes messziről elkerülni.

Néhány gyümölcs

Sajnos a túl magas cukortartalmú gyümölcsöket is érdemes elfelejteni, mint például a füge, banán, dinnye, szőlő vagy datolya. Persze néha-néha beleférhetnek, de mindenképpen figyelni kell a bevitt mennyiségre!

Zsíros fogások

Természetesen a zsíros ételeket is érdemes kerülni, továbbá azokat a termékeket, melyekbe hozzáadott cukor kerülhet. A legjobb, ha a zsíros húsokat, felvágottakat, a vajat, a zsíros sajtokat és a zsírban és olajban sült dolgokat tiltólistára teszed.

Forrásunk volt.


Még több az inzulinrezisztenciáról:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...