Ha egy kis frissességre vágyunk, az instant kávék azonnali megoldást kínálnak - egy perc, és kész a forró fekete. Sokan szeretik, míg a hagyományos főzött kávé hívei nem tartják igazi kávénak ezeket.
Pedig egyáltalán nem mesterséges anyagokból álló kávéutánzatokról van szó, hiszen az instant teljes mértékben valódi kávé, arabica és robusta fajták keveréke. A két fajta keverésének aránya adja meg a különböző instant kávékra jellemző ízt.
Ha te is kiállsz az instant verzió mellett, most megsúgjuk, hogy hogyan teheted még finomabbá a kávégranulátumból készített feketéd!
Ami kelleni fog:
- 1 teáskanál instant kávé (amelyeket a legjobban kedveled)
- 1 teáskanál hideg víz
- 1 kávés csésze
- 1,4 dl forró víz vagy meleg tej
- A trükk pedig mindössze annyi, hogy amikor beletetted a kávét a bögrédbe, engedj rá egy kis hideg vizet, majd kevergesd egy kanállal addig, amíg a por fel nem oldódik benne! A forró vizet pedig csak ezután öntsd rá!
Hogy miért lesz így finomabb?
Több teszt is bizonyította már, hogy ha a kávégranulátumra közvetlenül öntjük rá a forró vizet, megszilárdul a benne lévő keményítő, ez pedig egy mellékízt ad a kávénak. De ha előzőleg hideg vízben feloldjuk, az instant kávé aromája finomabb és élvezetesebb lesz.
Imádsz kávézni? Akkor ezek a cikkek is érdekelhetnek: