Mutatjuk, hogyan teheted TÍZSZER finomabbá az instant kávéd

A reggeli kávé sok ember számára nélkülözhetetlen a napkezdéshez. Van, aki maga őrli, van, aki kapszulában, és van, aki instant szereti fogyasztani a feketét, nekik mutatunk most egy tökéletes trükköt, amivel tízszer jobb lesz a kávéélmény!

Ha egy kis frissességre vágyunk, az instant kávék azonnali megoldást kínálnak - egy perc, és kész a forró fekete. Sokan szeretik, míg a hagyományos főzött kávé hívei nem tartják igazi kávénak ezeket.

Pedig egyáltalán nem mesterséges anyagokból álló kávéutánzatokról van szó, hiszen az instant teljes mértékben valódi kávé, arabica és robusta fajták keveréke. A két fajta keverésének aránya adja meg a különböző instant kávékra jellemző ízt.

Ha te is kiállsz az instant verzió mellett, most megsúgjuk, hogy hogyan teheted még finomabbá a kávégranulátumból készített feketéd!

Ami kelleni fog:

  • 1 teáskanál instant kávé (amelyeket a legjobban kedveled)
  • 1 teáskanál hideg víz
  • 1 kávés csésze
  • 1,4 dl forró víz vagy meleg tej
  • A trükk pedig mindössze annyi, hogy amikor beletetted a kávét a bögrédbe, engedj rá egy kis hideg vizet, majd kevergesd egy kanállal addig, amíg a por fel nem oldódik benne! A forró vizet pedig csak ezután öntsd rá!

Hogy miért lesz így finomabb?

Több teszt is bizonyította már, hogy ha a kávégranulátumra közvetlenül öntjük rá a forró vizet, megszilárdul a benne lévő keményítő, ez pedig egy mellékízt ad a kávénak. De ha előzőleg hideg vízben feloldjuk, az instant kávé aromája finomabb és élvezetesebb lesz.


Imádsz kávézni? Akkor ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...