Sokkal több sajátmárkás terméket vásárolunk az infláció miatt

Teljesen átalakultak a vásárlási szokásaink a hatalmas infláció hatására.

A Lidl, a SPAR, a Tesco, az Auchan és a Penny válaszai alapján vizsgálta meg az infláció hatására átalakuló vásárlási szokásokat a vg.hu. Az egy évvel korábbi árakhoz képest több termék is jelentős drágulást mutat:

százalékkal kerülnek többe, mint tavaly májusban.

Sokkal több sajátmárkás terméket vásárolunk az infláció miatt

Van azonban néhány élelmiszer, mely az átlag alatt drágult. Ilyenek például az idényáras élelmiszerek (burgonya, friss zöldség, friss hazai és déligyümölcs), melyek 12,8 százalékkal drágultak, az alkoholmentes üdítőitalok, melyek 10 százalékkal, a csokoládé, a kakaó és a cukor pedig csupán 3,9 százalékkal.

Az eladások a mennyiség szempontjából egyelőre nem mutatnak változást, de a trendek alapján azt látják, hogy elindult az úgynevezett lefelévásárlás, azaz például a drágább brandtermékek helyett sok esetben az olcsóbb, de ugyanolyan jó minőségű saját márkát választják a vásárlók. Ezt támasztja alá, hogy a saját márkás termékek aránya forgalmi szempontból 25 százalék körül mozgott éveken keresztül, ám idén ez az arány már meghaladta a 30 százalékot

– mondta a lapnak a SPAR kommunikációs vezetője.

A Lidlben, a Pennyben és az Auchanban is keresettebbek a sajátmárkás termékek. A Tesco szintén hasonlóról számolt be, azonban hozzátette, hogy a magasabb jövedelemmel rendelkező vásárlóik egyelőre korlátozottabb mértékben váltanak olcsóbb termékekre.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...