Végre jó hírek érkeztek, 4 alapélelmiszer is olcsóbb lesz

Jó hírek érkeztek az élelmiszerárak alakulásáról, aminek kifejezetten örülünk a nagy húsvéti lakoma előtt.

Már éppen itt volt az ideje, hogy csökkenni kezdjenek az élelmiszerárak. A jelenlegi világpiaci folyamatok most azt jelzik, hogy az orosz búza megjelenése például 17 hónapja nem tapasztalt mélységbe nyomta az árakat – számolt be a hírről a Startlap. Ha ez a folyamat tovább folytatódik, akkor a búza világpiaci ára jóval az orosz-ukrán háború előtti szintre kerülhet.

Végre jó hírek érkeztek, több alapélelmiszer is olcsóbb lesz

De ami a legfontosabb, hogy ez a tendencia nagyon kedvezően hat a világszerte tapasztalható magas inflációra. A legfrissebb előrejelzések szerint a 2021 szeptemberi árak alá csökkenhet az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) globális élelmiszerár-indexe.

Emiatt hamarosan a magyarországi fogyasztói árakban is érzékelni lehet majd a világpiaci árak mérséklődését.

Az említett világpiaci folyamatok alapján négy élelmiszer-kategóriában várható árcsökkenés:

  • gabona,
  • tejtermékek,
  • baromfihús,
  • tojás.

Szintén biztató hír, hogy januárban már nem emelkedett tovább a tejtermékek, a tojás és a baromfihús felvásárlási és feldolgozói átlagára, valamint több termék termelői ára is alacsonyabb lett.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...