Indul a 7. Olasz Gasztronómiai Világhét - bemutatkozik Róma

A 7. Olasz Gasztronómiai Világhét keretében megismerhettek néhány hagyományos római ételt – Tekintettel arra, hogy Olaszország pályázik a 2030-as Világkiállítás Rómában történő megrendezésére, ezt mindenkinek látnia kell!

Az igazán jellegzetes és tartalmas római konyha Lazio tartomány teljes gasztronómiai örökségét magában foglalja. Róma, az Örök Város – népének lelkülete teljességében megmutatkozik a város utcáin, terein, sikátoraiban és dombjain elszórtan található sok-sok vendéglőben, amelyeket a földek és legelők bőségesen ellátnak egyszerű és eredeti alapanyagokkal, ennek köszönhetően továbbra is a vidéki hangulat és a házias konyha a fő jellemezőjük. Az Olasz Gasztronómiai Világhétről itt találtok további információt!

Szeretettel vár Minden érdeklődőt Róma!

A római világkiállítás logója

További érdekes, a 2030-as világkiállítással kapcsolatos magyar nyelvű információt itt találtok!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...