Cukkini, a sokoldalú tökféle
Itt vagyunk, hogy lerántsuk az érdektelen cukkiniről a leplet, és bemutassuk izgalmas oldalát. A szezonját élő zöldség általában a grillen pirulva vagy rántva kerül az asztalra köretként, emiatt kevesen gondolják róla, hogy szinte minden fogásban nagyszerűen helytáll. Bizony, akár még desszertként is! Ebben a receptben jellegzetes fűszerekkel és kókusztejjel gazdagítottuk a zsenge cukkinit, hogy kiemeljük roppanós jellegét.
Mit nevezünk curry-nek?
A curry pontos jelentését nehéz megfogalmazni, hiszen több dolgot is jelenthet. A curry kifejezés az indiai ragu európai szájra alakított verziója.
Fontos, hogy nemzetközi gasztronómia velünk ellentétben nem a napsárga fűszerkeverékre használja a curry megnezevést, hanem a belőle készült fűszeres egytálételekre.
Bár egyre több fűszerkeveréket találunk a boltok polcain, érdemes inkább otthon nekifogni, és saját ízlésünkre alakítva készíteni ehhez a fogáshoz is. Az elkészült ételt tálaljuk főtt rizzsel vagy naan kenyérrel, korianderrel megszórva, citromlével meglocsolva.
Hús helyett cukkini
Mivel ilyen könnyen alkalmazható és variálható alapanyag a cukkini, ezért az egyik legjobb opció a hús kiegészítésére vagy akár pótlására.
Vegánoknak, vegetáriánusoknak, de akár alkalmi húskerülőknek is egyaránt ajánljuk.
A tejszínt egyszerűen pótolhatjuk az indiai konyha alapvető hozzávalójával, a kókusztejjel, teljesen tejmentes fogást alkotva.
Nézd meg a cukkinicurryről készült videót is:
Gyors cukkinicurry - a teljes receptet küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók, recept és videó: Kristyán Fanni
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További cukkinis cikkek: