Ilyet még nem láttál: húsvéti asztaldísz zöldségekből

A természetes, rusztikus dekoráció hívei a most következő megoldásoktól el fognak érzékenyülni.

Húsvétkor is az ünnepi asztal van a középpontban, amit díszíthetünk tojáshéjból készült kis kaspókkal, papírból hajtogatott nyuszikkal, de akár egy csokor répával is. Igen, répával.

Még sosem néztem úgy egy fej káposztára, mint lehetséges vázára és még sosem képzeltem retket az ünnepi csokorba, de ha már itt a tavasz, itt vannak a csodálatos színű, friss zöldségek, miért is ne nézegethetnénk is őket?

Ezek a dekorációk remekül mennek a húsvéti hangulathoz, de akár esküvői asztalközép is készülhet zöldségből.

A zöld újhagymák csodásan mutatnak fehér tulipánokkal, egy sor spárga körülölelhet bármilyen csokrot, de ha csak egy pár levélnyi színes salátát áldoznánk be díszítésnek, rakjunk mellé egy szál sárgarépát és kész is vagyunk. A lenti videóban és a fenti képekben rengeteg inspirációt találtok.

Még több izgalmas cikk a Gardenista oldalán!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...