Ilyen gyakran kéne mosnod a melltartódat

Attól még, hogy fehérnemű, nem jelenti azt, hogy minden viselés után a szennyesbe kell dobnod.

Tudtad, hogy egy nő rengeteg hibát elkövethet, ami a melltartóviselést illeti? Ha belegondolunk, már a kiválasztás és a vásárlás sem éppen egyszerű, sokan például évtizedek után sem a nekik megfelelő méretet hordják. A szakértők szerint a másik baki a melltartókkal kapcsolatban az, hogy túl gyakran mossuk őket.

via GIPHY

Sokan úgy gondolják, hogy mivel a melltartó fehérnemű, ezért egyszeri viselés után már ki kell mosni. Azonban ez nagy hiba, ugyanis ezzel elveszíti az anyag a rugalmasságát. A szakértők ezért azt javasolják, hogy csak a harmadik vagy a negyedik alkalom után tegyük mosógépbe, ezzel meghosszítva az élettartalmát. További tipp, hogy a többi ruhától elkülönítve, például egy párnahuzatba téve rakjuk a mosásba. Vagy öblítsük ki kézzel!

Nem mindegy, hogy tároljuk

Te is fiókban tartod a fehérneműidet, ugye? Ezzel nincsen semmi baj, ha frissen mosott ruhaneműről van szó. Ha azonban a már viselt, nem teljesen tiszta melltartónkat is bezárjuk a fiókba, akkor a nap végén rárakódott por és izzadtság nem tud kiszellőzni belőle, elszaporodhatnak a textilen kórokozók és a baktériumok, ami a következő viselésnél könnyen viszketést, irritációt okozhat.

Ha teheted, inkább akaszd fel egy fogasra, vagy csak hagyd elől, levegőn.

via GIPHY

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...