Ilyen gyakran kéne mosnod a melltartódat

Attól még, hogy fehérnemű, nem jelenti azt, hogy minden viselés után a szennyesbe kell dobnod.

Tudtad, hogy egy nő rengeteg hibát elkövethet, ami a melltartóviselést illeti? Ha belegondolunk, már a kiválasztás és a vásárlás sem éppen egyszerű, sokan például évtizedek után sem a nekik megfelelő méretet hordják. A szakértők szerint a másik baki a melltartókkal kapcsolatban az, hogy túl gyakran mossuk őket.

via GIPHY

Sokan úgy gondolják, hogy mivel a melltartó fehérnemű, ezért egyszeri viselés után már ki kell mosni. Azonban ez nagy hiba, ugyanis ezzel elveszíti az anyag a rugalmasságát. A szakértők ezért azt javasolják, hogy csak a harmadik vagy a negyedik alkalom után tegyük mosógépbe, ezzel meghosszítva az élettartalmát. További tipp, hogy a többi ruhától elkülönítve, például egy párnahuzatba téve rakjuk a mosásba. Vagy öblítsük ki kézzel!

Nem mindegy, hogy tároljuk

Te is fiókban tartod a fehérneműidet, ugye? Ezzel nincsen semmi baj, ha frissen mosott ruhaneműről van szó. Ha azonban a már viselt, nem teljesen tiszta melltartónkat is bezárjuk a fiókba, akkor a nap végén rárakódott por és izzadtság nem tud kiszellőzni belőle, elszaporodhatnak a textilen kórokozók és a baktériumok, ami a következő viselésnél könnyen viszketést, irritációt okozhat.

Ha teheted, inkább akaszd fel egy fogasra, vagy csak hagyd elől, levegőn.

via GIPHY

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...