Ilyen az eredeti ungarische carbonara, ami kolbászból készül

A carbonarát a legtöbb ember vagy friss tojásból készíti, ahogy azt kell, vagy tejszínt is rak bele. Nade hogy a kolbász adja meg a gerincét az egésznek, azt Te sem gondoltad!

A jófajta kolbászért se kellett a szomszédba menni, köszönhetően annak, hogy édesapám minden évben mázsa közeli adagot kever be, amit vagy megtölt, vagy megfüstöl. Én ezt sajnos szégyenszemre lepürésítettem, de a cél szentesíti az eszközt, ugyebár.

Mindenképp próbáljátok ki, csak legyen utána nálatok egy jó nagy adag fehérfröccs, ha épp nyár van, vagy egy szép kehely veresbor, ha télen estek neki. Ja, és egyet garantálhatok: a több órás fix kajakómát!

Szóval ilyen raj alapanyagok után már nagyon nehéz lett volna mellényúlni a végeredmény tekintetében. Elkészítettem tehát a szénégetőt kolbásszal, és azóta is nagy tisztességben tartjuk az egész családdal a magyarosch kolbászos carbonárát. Kicsit csípős, kicsit mélysárga, de legalább a miénk - mint anno a magyar narancs volt.

Szóval innen megihletődve a tettek mezejére léptem, és hoztam nagymamámtól echte bio-kapirgáló csirkéktől származó házi tojást, amik olyan frissek voltak, hogy kvázi én segítettem őket a világrapottyantani.

Az ötletet az egyik átitalozott nyári éjszakán kaptam, méghozzá a Kobuciban kapható speciális szendó nyomán, aminek darált- és sültkolbászhús is leledzett a tetején.

"Mekkora hülyeség már..." - mondhatná ezt mindenki hasra ütésre, de a tények, továbbá az üres serpenyők és tányérok magukért beszélnek.

Kolbászos carbanara recept

Nos, szerencsétlen szénégető tésztát - a név köszönhető annak, hogy a rengeteg borstól feketélő tészta a szénre hasonlít - , még én is megzaboláztam azzal, hogy nem szalonnával készítettem, hanem kolbásszal. Sőt, továbbmegyek: kolbászpürével!

Tény és való, hogy ez a carbonara-téma eléggé szerteágazó sztori. Van aki így csinálja, van aki úgy, de akárki akármit mond, az igazi de facto friss tojásból készül rengeteg borssal és szalonnával - semmi tejszín!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...