Ilyen az, amikor gyakorlatilag megsüketülsz a világ legerősebb chilijétől

Te megkóstolnád a világ legerősebb chilis tésztáját, ha tehetnéd? Vagy ha youtube-sztár lehetnél tőle? Utóbbinál tuti többen elgondolkodtak...hát ő megtette!

Ben Sumadiwiria brit séf úgy tűnik, nem félős típus - a kattintásért legalábbis mindent bevállal. Ezúttal azonban lehet, hogy kicsit lejjebb teszi majd a lécet, mert totál kikészült, miután beleevett a jakartai étterem chilis tésztájába, sőt, átmenetileg meg is süketült tőle.

A fogás elvileg a kereskedelemben kapható legerősebb chilifajtából készül, neve:100 Bird's eye chili, és míg egy tabasco szósz mondjuk 50ezres, úgy ez eléri a 20milliót a Scoville-skálán, ami a chilik erősségét mérő nemzetközi skála. A legerősebb, listavezető chili amúgy Caroline Reaper névre hallgat, és egymagában 1,57 milliós erősségű.

A 22 éves srácon látszik, hogy az első harapások után már izzad, nekivetkőzik, issza a vizet és eszi a jégkockát, mintha muszáj lenne "ez semmit sem segít" felkiáltásokkal, majd azt is elhinti, hogy ő bizony semmit sem hall, tök süket.

Vajon megérte az - elvileg - átmeneti süketség?

NÉZD MEG!

via independent

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Szaftos vegán brownie

Tej és tojás nélkül is lehet ugyanolyan isteni, csupacsokis, szaftos brownie-t sütni, ráadásul furcsa alapanyagok sem kellenek a dologhoz. Az alábbi egyszerű recept pikk-pakk hozzájuttat ...

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 szokás, amit tarts be minden nap, hogy 10 évet...

Semmiféle csodabogyóra vagy esztétikai beavatkozásra nincs szükség ahhoz, hogy biológiai életkorodnál fiatalabbnak tűnj. Néhány egyszerű, és annál inkább betartható tippet mutatunk, hogy mások szemében akár 10 évvel fiatalabbnak tűnj.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...