Újabb luxusalapanyagot tiltott ki a palotából III. Károly

Az új király nem híve sem a luxusnak, sem az állatkínzásnak, így egy újabb alapanyagot száműzött a palotából.

A királyi családnak vannak kissé furcsa étkezési szokásai, melyet az egyszerű halandók talán nem értenek. Ilyen volt például, hogy II. Erzsébet konyhájában semmibe nem kerülhetett fokhagyma. De talán az sem mindennapi, hogy III. Károly mindig kihagyja az ebédet, amivel igencsak megnehezíti a munkáltatói életét. Most pedig egy újabb rendelkezést hozott, bár valószínűleg ezzel nagyobb sikert arat majd.

Újabb luxusalapanyagot tiltott ki a palotából III. Károly

A BBC arról számolt be, hogy a brit királyi rezidenciákban nem szolgálnak fel a továbbiakban liba- vagy kacsamájat, ezt a Buckingham-palota sajtócsapata erősítette meg.

III. Károly sosem volt oda a luxusalapanyagok felhasználásáért, így nem annyira váratlan, hogy kitiltotta e két szárnyas máját a királyi rezidenciákból. A PETA állatvédő szervezetnek szóló leveléből pedig az is kiderült, hogy az is hozzájárult döntéséhez, az alapanyaghoz való hozzájutás a szárnyasok kihasználásával és kínzásával jár.

A friss rendelet érinti a Balmoral- és Sandringham-birtokokat, a Windsor-kastélyt, a Hillsborough-kastélyt és a Buckingham-palotát. A PETA egyébként alternatív, úgynevezett hamis libamájat küldött ennek örömére a királynak, amely növényi összetevőkből állítható elő.

Forrásunk volt.


Még több a királyi családról:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...