Újabb luxusalapanyagot tiltott ki a palotából III. Károly

Az új király nem híve sem a luxusnak, sem az állatkínzásnak, így egy újabb alapanyagot száműzött a palotából.

A királyi családnak vannak kissé furcsa étkezési szokásai, melyet az egyszerű halandók talán nem értenek. Ilyen volt például, hogy II. Erzsébet konyhájában semmibe nem kerülhetett fokhagyma. De talán az sem mindennapi, hogy III. Károly mindig kihagyja az ebédet, amivel igencsak megnehezíti a munkáltatói életét. Most pedig egy újabb rendelkezést hozott, bár valószínűleg ezzel nagyobb sikert arat majd.

Újabb luxusalapanyagot tiltott ki a palotából III. Károly

A BBC arról számolt be, hogy a brit királyi rezidenciákban nem szolgálnak fel a továbbiakban liba- vagy kacsamájat, ezt a Buckingham-palota sajtócsapata erősítette meg.

III. Károly sosem volt oda a luxusalapanyagok felhasználásáért, így nem annyira váratlan, hogy kitiltotta e két szárnyas máját a királyi rezidenciákból. A PETA állatvédő szervezetnek szóló leveléből pedig az is kiderült, hogy az is hozzájárult döntéséhez, az alapanyaghoz való hozzájutás a szárnyasok kihasználásával és kínzásával jár.

A friss rendelet érinti a Balmoral- és Sandringham-birtokokat, a Windsor-kastélyt, a Hillsborough-kastélyt és a Buckingham-palotát. A PETA egyébként alternatív, úgynevezett hamis libamájat küldött ennek örömére a királynak, amely növényi összetevőkből állítható elő.

Forrásunk volt.


Még több a királyi családról:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...