II. Erzsébet igazán hagyományos menüt evett magyarországi látogatása során

Erzsébet királynő 1993-ban látogatott el hazánkba, amikor is a bugaci csárdában egy klasszikus menüt kóstoltattak meg vele.

II. Erzsébet királynő mindössze egyszer járt Magyarországon, 1993-ban, amikor is Jeszenszky Géza akkori külügyminiszter, majd Göncz Árpád fogadta. II. Erzsébet királynő katonai tiszteletadással várták a Kossuth téren, majd a Parlament Vadásztermében díszvacsorát adtak a tiszteletére.

II. Erzsébet igazán hagyományos menüt evett Magyarországi látogatása során

Sajnos a Hortobágyra nem jutott el Erzsébet és Fülöp herceg (hiszen a férje is elkísérte a királynőt hazánkba), de Bugacra egy csárdába igen. Itt a beszámoló szerint:

a Bugac Tours munkatársai igazi magyar vendéglátással, friss pogácsával, fehér asztali borral kedveskedtek, na és műsorral, amit a kalocsai gyermekbokréta állított össze, régi lakodalmas szokások alapján.

A menü hideg kacsa- és libasült, bográcsgulyás, házi sütemények volt és természetesen „jó magyar borokat” is felszolgáltak.

Vendégeskedése során egyébként megnézte a Néprajzi Múzeumot és a Szépművészetiben is, megnézte a Budai Várat és pár festményt a Nemzeti Galéria előcsarnokában, a Széchenyi könyvtárban megtekinthetett egy személyre szóló kiállítást, végül beszédet mondott a Parlamentben.

Forrásunk volt.


Még többErzsébet királynőről:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...