II. Erzsébet igazán hagyományos menüt evett magyarországi látogatása során

Erzsébet királynő 1993-ban látogatott el hazánkba, amikor is a bugaci csárdában egy klasszikus menüt kóstoltattak meg vele.

II. Erzsébet királynő mindössze egyszer járt Magyarországon, 1993-ban, amikor is Jeszenszky Géza akkori külügyminiszter, majd Göncz Árpád fogadta. II. Erzsébet királynő katonai tiszteletadással várták a Kossuth téren, majd a Parlament Vadásztermében díszvacsorát adtak a tiszteletére.

II. Erzsébet igazán hagyományos menüt evett Magyarországi látogatása során

Sajnos a Hortobágyra nem jutott el Erzsébet és Fülöp herceg (hiszen a férje is elkísérte a királynőt hazánkba), de Bugacra egy csárdába igen. Itt a beszámoló szerint:

a Bugac Tours munkatársai igazi magyar vendéglátással, friss pogácsával, fehér asztali borral kedveskedtek, na és műsorral, amit a kalocsai gyermekbokréta állított össze, régi lakodalmas szokások alapján.

A menü hideg kacsa- és libasült, bográcsgulyás, házi sütemények volt és természetesen „jó magyar borokat” is felszolgáltak.

Vendégeskedése során egyébként megnézte a Néprajzi Múzeumot és a Szépművészetiben is, megnézte a Budai Várat és pár festményt a Nemzeti Galéria előcsarnokában, a Széchenyi könyvtárban megtekinthetett egy személyre szóló kiállítást, végül beszédet mondott a Parlamentben.

Forrásunk volt.


Még többErzsébet királynőről:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...