II. Erzsébet igazán hagyományos menüt evett magyarországi látogatása során

Erzsébet királynő 1993-ban látogatott el hazánkba, amikor is a bugaci csárdában egy klasszikus menüt kóstoltattak meg vele.

II. Erzsébet királynő mindössze egyszer járt Magyarországon, 1993-ban, amikor is Jeszenszky Géza akkori külügyminiszter, majd Göncz Árpád fogadta. II. Erzsébet királynő katonai tiszteletadással várták a Kossuth téren, majd a Parlament Vadásztermében díszvacsorát adtak a tiszteletére.

II. Erzsébet igazán hagyományos menüt evett Magyarországi látogatása során

Sajnos a Hortobágyra nem jutott el Erzsébet és Fülöp herceg (hiszen a férje is elkísérte a királynőt hazánkba), de Bugacra egy csárdába igen. Itt a beszámoló szerint:

a Bugac Tours munkatársai igazi magyar vendéglátással, friss pogácsával, fehér asztali borral kedveskedtek, na és műsorral, amit a kalocsai gyermekbokréta állított össze, régi lakodalmas szokások alapján.

A menü hideg kacsa- és libasült, bográcsgulyás, házi sütemények volt és természetesen „jó magyar borokat” is felszolgáltak.

Vendégeskedése során egyébként megnézte a Néprajzi Múzeumot és a Szépművészetiben is, megnézte a Budai Várat és pár festményt a Nemzeti Galéria előcsarnokában, a Széchenyi könyvtárban megtekinthetett egy személyre szóló kiállítást, végül beszédet mondott a Parlamentben.

Forrásunk volt.


Még többErzsébet királynőről:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...