II. Erzsébet és férje is ezért az egyszerű leveles sütiért rajonganak

A királynő és férje étkezési szokásai és kedvencei sokban különböznek, de van egy bizonyos édesség, amiért mindketten odavannak: ez pedig az almás párnácska!

A királyi család étkezési szokásairól már többször is írtunk, legutóbb II. Erzsébet kedvenc gyorskajájára derült fény, és Meghan Markle egész napos menüjét is bemutattuk nektek.

Most egy olyan fogásról rántották le a leplet, amit a királynő és férje, Fülöp herceg is szívesen fogyaszt a vasárnapi sültek után, desszertként. Ez pedig a levelesalmás párnácskavagy almás erszény, kinek hogy tetszik az elnevezés.

A királyi szakértő állítása szerint kevés olyan étel szerepel a listán, amiért egyaránt odavan mindkettőjük, viszont azt is kiemelte, hogy sosem előre fagyasztott tésztából készül az az almás finomság.Természetesen mi is meglepődnénk, ha a leveles tészta mirelit változata kerülne elő náluk...

A fő fogás a sült marhahús, mindig közepesen sütve, amit sült burgonyával és zöldségekkel tálalnak. Az ebéd egyébként nem tart tovább egy óránál, utána pedig szigorúan a királynő szokásos sétája következik.

Készítsd el otthon a pár kedvenc csemegéjét – 3 nagyon hasonló receptet kínálunk:

Almás papucsok

Imádom a kelt tésztákat.:) Sütni jó oldalán találtam a receptre. Volt pár fonnyadt almám, amit hasznosítani szerettem volna.:)

Mézes almás leveles

Nagyon szeretek leveles tésztával dolgozni. Egyszerű vele dolgozni, és bármilyen tölteléket bele lehet rakni. Találtam a konyhában kettő almát, és ez a süti született meg. Egy csomag ...

A királyi pár – mostanra már 93 és 98 éves – tagjai közt azonban akad még egy olyan desszert, amit nem vetnek meg, de ezt a főételek előtt fogyasztják. A finomság nem más, mint a mousse!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: getty

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...