Így védd a hajkoronád a hidegtől!

A téli hideg levegő roncsolja hajszerkezetünket, ezért ebben az időszakban nagy figyelmet kell fordítanunk hajunk védelmére. Próbáld ki természetes hajápoló szereinket!

Olíva- és ricinusolaj

A nyári kánikulában már jól bevált olívaolaj most sem pihenhet a kamrában, hiszen ez a zseniális természetes hajápoló jó szolgálatot tehet megviselt hajvégeidnek. Egy tenyérnyi olívaolajat hetente kétszer, vagy minden hajmosás előtt, attól függően, hogy mennyire roncsolódott hajszerkezeted, vigyél fel hajvégeidre, majd a hajtövekre, és jól masszírozd a hajadba. Tegyél a fejedre egy zuhanysapkát, és pár órára csavard be egy törülközőbe. Minél tovább marad a pakolás a hajadon, annál jobb hatást érhetsz el. Végezetül alaposan, többszöri samponozással és öblítéssel mosd meg a hajadat, hogy az olaj teljesen kitisztuljon belőle. A patikában kapható ricinusolajjal is ugyanígy kell eljárnod.

Tudtad?

A ricinusolajat kiváló hajnövesztő szerként használhatod, hiszen segítségével havonta 2-3 centit is nőhet a hajad.

Kókuszzsír, te drága!

Indiában az utóbbi időben teljesen behódoltak az egyik legegészségesebb zsiradéknak, a kókuszzsírnak, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen a kókuszzsír élettani hatását tekintve is igazi csodaszer. Értékes laurinsav-tartalma egyrészt egyedi antiszeptikus hatású, másrészt nagyszerű immunerősítő, különleges energiabomba. A kókuszzsír hajápoló hatása is figyelemre méltó. Hajmosás előtt elég egy evőkanálnyi kókuszzsírt eloszlatnod a hajadon, és kezdődhet is a tökéletes hajápoló kúra. Gombaellenes anyagai védik fejbőrödet a makacs korpától, menet közben pedig regenerálják, és újra csodásan ragyogóvá teszik hajadat.

Avokádós-banános kényeztetés

Ehhez az illatos, tápláló hajpakoláshoz szükséged lesz fél darab pépesített banánra, fél darab, szintén pépesített avokádóra, 1 evőkanál pasztörizálatlan joghurtra és 1 evőkanál kókuszzsírra. Alaposan keverd össze a hozzávalókat, majd a kész hajpakolást hajmosás előtt vidd fel a hajadra, és jól masszírozd át a krémmel. Ne feledd, minél tovább hagyod rajta a pakolást a hajadon, annál látványosabb lesz az eredmény!

Sampon helyett természetes hajtisztító

Hallottunk már az ecetből és a tojássárgájából álló természetes samponról, de kevesen tudják, hogy a szódabikarbóna is tökéletes hajtisztító hatású lehet. Egy tenyérnyi szódabikarbóna kevés langyos vízzel elkeverve bármilyen mesterséges hajlakk, hajhab vagy zselé nélkül is igazi tartást kölcsönöz a hajnak anélkül, hogy az szárítás után szállna, elektromossá válna. Továbbá remek zsíroldó és korpásodást gátló hatással is bír - az illatanyagok pótlását kellemes illóolajok használatával oldhatjuk meg.

Hajmosás után jöhet a fényes ragyogás!

Egy pohárba tölts egy rész almaecetet, egy rész frissen facsart citromlevet, két rész langyos vizet, majd ezt a keveréket hajmosás után adagonként öntsd a hajadra, vigyázva, hogy a savanykás folyadék ne kerüljön a szemedbe. Hajszárítás előtt semmiképpen ne öblítsd át a hajadat tiszta vízzel, mert ez az almaecetes-citromos hajvíz maga az öblítés. Az ecet kellemetlen, szúrós szaga miatt nem kell aggódnod, hajszárítás után érezni sem fogod.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...