Így varázsolj extra helyet a kis konyhádba

Mutatunk pár olyan trükköt, amivel varázsütésre tágíthatod a teret még a legkisebb konyhában is!

Kis konyhában muszáj megtalálni a legpraktikusabb megoldásokat ahhoz, hogy minél több munkafelület és pakolóhely álljon a rendelkezésünkre. Segítünk!

POLCOK ÉS SÍNEK MINDEN MENNYISÉGBEN

Egyértelmű, hogy a konyhapultról száműzni kell minden olyan tárgyat, amit nem használ az ember naponta többször. Vannak, akik teljesen csupaszon tartják, de ha a kenyértartónak és kávéfőzőnek nem találunk más helyet, nem gond. Viszont próbáljuk a fűszereket, olajokat, teás- és kávésdobozokat, bögréket nem a pulton tárolni, mert pillanatok alatt átveszik az uralmat, és semmi helyünk nem marad a főzésre.

Priorizáljunk

Pakoljuk el, amit csak tudunk a konyhaszekrénybe. Tényleg csak azok a dolgok maradjanak elől, amelyeket mindennap használunk, és ezeket is próbáljuk elemelni a pultról.

Ehhez a pult fölé rögzített kisebb polcok nagyszerűek – itt szépen egymás mellé rendezhetjük a fűszereket, olajokat. Elfér rajta a kedvenc bögrénk és akár a naponta előkapott szakácskönyv is.

Ha arra nincs hely, hogy egy polcot felfúrjunk a falra, a pultra is tehetünk egy kisebb állópolcot, ezzel is felszabadul egy csomó hely.

Rengeteg helyet felszabadíthatunk a konyhaszekrényben, ha a mindennap használt bögréket egy fali sínre akasztva tároljuk. De a naponta használt merőkanalak és konyhai eszközök is helytakarékosan tárolhatók így – és máris nyerünk egy csomó helyet a fiókban.

BELSŐ POLC

Nem gondolnánk, de még a konyhaszekrényen belül is egy csomó helyet nyerhetünk azzal, ha nem egymásra halmozzuk a tárgyakat. Egyrészt nemcsak egy pillanat alatt keletkezik káosz, ha valamit ki akarunk venni, hanem átláthatatlan is az egész. Ezek a belső polcok viszont egycsapásra rendezetté teszik a szekrényt, és extra pakolófelületet is nyerünk velük.

MÁGNESEZZ

A hűtőre nemcsak a nyaralásokon vásárolt hűtőmágneseket tehetjük, hanem tekinthetünk rá extra tárolóhelyként is. Számos helyen kaphatók mágneses fűszertartó dobozok, pakoljuk ezeket is a hűtőre, máris felszabadul egy csomó hely a szekrényben.

A MOSOGATÓ IS PULT

A kényelmes főzéshez elengedhetetlen, hogy legyen egy ~ 80 centi széles munkafelület, amin biztonságosan lehet szeletelni és összeállítani az ételeket. Tegyél egy nagy vágódeszkát a mosogatódra főzés közben. Így egycsapásra megnagyobbíthatod a munkapultot!

HASZNÁLD KI AZ ABLAKPÁRKÁNYT IS

Az ablakban nemcsak fűszernövényeket termeszthetsz – persze ez az egyik legszuperebb megoldás, amivel mindig friss ízeket tudsz használni a főzés során – , de ha elég mély a párkány, extra pultként is tekinthetsz rá.

Tedd ide a kedvenc szakácskönyveidet, használd reggelizőpultként, helyezd el itt a kávéfőzőt, vizes kancsót vagy éppen a gyümölcsöstálat.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...