Így válaszd ki a tökéletes sárgadinnyét

Feldobja a salátát, készíthető belőle leves vagy süti, sonkával is páratlan, de magában a legfinomabb ez a gyümölcs. Mutatjuk, hogy válaszd ki a legjobbat!

Lehetséges, hogy a görögdinnye a nyár legikonikusabb gyümölcse, de azért a sárgadinnyéért is rengetegen rajonganak. A szezonálisan június végétől szeptember elejéig vásárolható gyümölcsnek alacsony a szénhidrát- és zsírtartalma, ennek ellenére kiváló forrása az A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B9- és C- vitaminoknak. Ezek mellett tartalmaz még vasat, kálciumot és foszfort is.Minél érettebb, annál több antioxidáns van benne!

Héj alapján nem igazán lehet dönteni

Mivel a sárgadinnye igen változatos megjelenésű, ezért a héja alapján nem lehet megállapítani az érettségét. A színnek a fajtára jellemzően kell alakulnia, azonban ezt csak a hozzáértő állapíthatja meg - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Ételt csak okosan oldalon.

Akkor mégis hogyan válasszunk?

Választáskor hagyatkozz a szaglásodra! A dinnye méretének semmi köze az érettséghez, ugyanis ez inkább a termelőhelyére utal. Kerüld el a sérült, megnyomódott, vizenyősen foltosodott héjú dinnyét. A kellemes és tipikus sárgadinnyeillat kívülről is érezhető. Ha a gyümölcsnek már nincs ilyen illata, akkor vagy régi, vagy pont hogy éretlenül szedték le.

A túlságosan erős, savanykásba hajló illat a túlérettség jele - ez a dinnye lehet, hogy elkezdett belülről erjedni.

A friss dinnyénket a hűtőben illetve a kamrában 5-6 napig tarthatjuk el.

Ezeket olvastad már?

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...