Így ünnepelnek azok az emberek, akik nem ajándékoznak karácsonykor

Egyre több család életében válik szokássá, hogy az ünnepeket nem ajándékokkal teszik szebbé.

Egyre több ember hagy fel az ajándékozással karácsonykor, az ünnepek ugyanis sokak szerint csak a stresszről és a rengeteg vásárlásról szólnak, és egyre inkább a feledés homályába vész az, miért is gyűlik össze ilyenkor a család.

Ahogy ez az év egyik legcsodálatosabb időszaka is, úgy a legtöbb szemét is ebben az időszakban keletkezik, hiszen gondoljunk csak bele: hány tekercs csomagolópapír, fólia és zacskó fogy el, mennyi húst fogyasztunk, és hány felesleges műanyag ajándékot veszünk meg, ami fél éven belül a szoba sarkában vagy szekrényünk legfelső polcán végzi kihasználatlanul.

Ezt elkerülve egyre több család választja a zöld utat. Vannak, akik egyáltalán nem ajándékoznak, vannak, akik csak élményeket vagy másodkézből szerzett tárgyakat, és vannak olyanok is, akik karácsony napján még hatalmas lakomát sem rendeznek. Mit csinálnak ők, és miért lenne érdemes (ha nem is minden) néhány szokást ellesni tőlük?

Takarékoskodás és környezetkímélés egyszerűen

Alexia Tibbs az angliai Frome városában él férjével és három éves, illetve nyolc hónapos kislányával, és tavaly megfogadták, hogy idén már nem ajándékoznak egymásnak, még a gyerekeknek sem, legalábbis nem akármit.

A nő nagyobbik lánya az elmúlt években rengeteg olyan, főleg műanyagból készült játékot kapott, amelyek két napnál tovább már egyáltalán nem voltak izgalmasak a gyereknek, sőt voltak olyan ajándékok is, amelyeket a kislány ki sem bontott, annyira tetszett neki a csomagolás.

Nem veszélytelen a karácsony

Túra az ünnepekkor

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...