Így ünnepelnek azok az emberek, akik nem ajándékoznak karácsonykor

Egyre több család életében válik szokássá, hogy az ünnepeket nem ajándékokkal teszik szebbé.

Egyre több ember hagy fel az ajándékozással karácsonykor, az ünnepek ugyanis sokak szerint csak a stresszről és a rengeteg vásárlásról szólnak, és egyre inkább a feledés homályába vész az, miért is gyűlik össze ilyenkor a család.

Ahogy ez az év egyik legcsodálatosabb időszaka is, úgy a legtöbb szemét is ebben az időszakban keletkezik, hiszen gondoljunk csak bele: hány tekercs csomagolópapír, fólia és zacskó fogy el, mennyi húst fogyasztunk, és hány felesleges műanyag ajándékot veszünk meg, ami fél éven belül a szoba sarkában vagy szekrényünk legfelső polcán végzi kihasználatlanul.

Ezt elkerülve egyre több család választja a zöld utat. Vannak, akik egyáltalán nem ajándékoznak, vannak, akik csak élményeket vagy másodkézből szerzett tárgyakat, és vannak olyanok is, akik karácsony napján még hatalmas lakomát sem rendeznek. Mit csinálnak ők, és miért lenne érdemes (ha nem is minden) néhány szokást ellesni tőlük?

Takarékoskodás és környezetkímélés egyszerűen

Alexia Tibbs az angliai Frome városában él férjével és három éves, illetve nyolc hónapos kislányával, és tavaly megfogadták, hogy idén már nem ajándékoznak egymásnak, még a gyerekeknek sem, legalábbis nem akármit.

A nő nagyobbik lánya az elmúlt években rengeteg olyan, főleg műanyagból készült játékot kapott, amelyek két napnál tovább már egyáltalán nem voltak izgalmasak a gyereknek, sőt voltak olyan ajándékok is, amelyeket a kislány ki sem bontott, annyira tetszett neki a csomagolás.

Nem veszélytelen a karácsony

Túra az ünnepekkor

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...