Így tölti egy reggelét Erzsébet királynő a karanténban

Forró fürdő, skótdudaszó és séta kutyákkal: mi is szívesen átvennénk a királynő reggeli rutinját.

A 93 éves II. Erzsébet nem mutatkozik minden nap, néhány hete mégis bejelentkezett windsori kastélyából, ahová önkéntes karanténba vonult márciusban. A beszédnek nagy hatása volt az egész világon: a királynő ritkán szólal meg, de akkor mindig nagy ereje van annak, amit mond.

Mit csinál Erzsébet?

A világon mindenütt sokan vannak olyanok, akik számára fontos viszonyítási pont az, a királynő miként reagál különleges vészhelyzetekre. Minden aprócska részlet fontos lehet, az is, mit csinál, eszik, hallgat, ezért az Insider riportere úgy döntött, alapos kutatómunkával összeszedett információk alapján megpróbálja leírni, milyen lehet a királynő egy napja a karanténban, milyen napirend szerint él most, és megpróbálja ő maga ezt az életformát követni egy hétig.

Sütemény és tea

Ötórai tea

A tejes tea (angolul milk tea) valószínűleg az egyik legmegosztóbb dolog a világon, szerintem azonban csodálatos találmány. A legtöbben a britek délutáni tearituáléjához kötik, pedig a ...

Omlós citromos keksz

Ha váratlan vendégek érkeznek, akkor mindig ezt a receptet kapom elő, hiszen általában van otthon hozzá minden. A citromot kedvünk szerint bármilyen más ízesítéssel variálhatjuk. Ebből ...

Zabpelyhes-almás keksz

Takács Nóri receptje alapján: egészséges, finom, egyszerű, gyorsan elkészíthető édesség, ami számtalan módon variálható! A 200 g = 2 bögre szárazanyaghoz bármilyen gyümölcsöt ...

A királynő a reggelt pontban fél 8-kor egy teával kezdi, amelyhez néhány szem kekszet rágcsál el. Közben rádiót hallgat. A tea önmagában elég szokványos kezdete egy angol napjának, a keksz már valamivel kevésbé az, ahogy a rádiót is inkább háttérben hallgatja az átlagember, sokkal pihentetőbb teázás közben figyelni rá - állapította meg a riporter.

Ezt tudtad?

II. Erzsébet és férje is ezért az egyszerű leveles sütiért rajonganak

Fürdés és skót duda

Nyolc órakor beül egy kád vízbe. A furcsaság a dologban az, hogy a kádat a személyzet nem tölti tele, csak félig, így a napi rutint tesztelő riporternő igen kényelmetlennek érezte a helyzetet, és nem tudta mire vélni a dolgot. A királynő a fürdőt követően elfogyasztja a reggelijét, ami vagy kukoricapehely, vagy zabkása, miközben a palota előtti skótdudások zenéjét hallgatja. Bár a windsori kastélyban nem biztos, hogy zenére reggelizik, azért Youtuberól skótdudás videókkal festette alá a reggeli zabkásáját az Insider újságírója is, de be kellett vallania, hogy ezt a szertartást nem bírta elviselni három napnál tovább, és a negyedik napon nagy örömmel ette a reggelijét teljes csendben.

Papír, boríték

Reggeli után a királynő válaszol a leveleire és egyéb papírmunkát végez. Mikor ezt a napirendi pontot követte az újságíró, rájött, hogy évek óta nem levelezik már senkivel, és ez valójában szomorú dolog, így nagyon boldoggá tette ez a lassú, régi szertartás, mikor hagyományos, postai levelet írt a nagymamájának és egy külföldi barátnőjének.

Egészségügyi séta

A levelezés elrendezése után következik a séta a kutyákkal. Erzsébetnek valószínűleg nem kell aggodalommal kerülgetnie az embereket a biztonságos távolságtartás miatt a tágas kastélykertben, így ez is egy remek, pihentető karanténban is végezhető mozgásforma, állapította meg az újságíró. Tanulságként a következőket vonta le: a napirend jó dolog, nyugalmat ad ebben a furcsa helyzetben, mikor az ember otthonról dolgozik, és nem megy sehová, ahogy a kutyasétáltatás és a levelezés is olyasmi, amit visszahozna a saját rutinjába, amelyet a királynőjének hatására fejlesztene ki.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...