Így tisztítsd ki a mocskos konyhai szivacsokat!

Neked is eleged van már abból, hogy a konyhai szivacsok egy tartalmasabb mosogatás után büdösek és tocsognak a mocsokban? 

Nem véletlenül csomagolják négyesével és hatosával a konyhai szivacsokat és kendőket, hiszen mindannyian tapasztaltuk már, milyen rövid idő alatt mennek tönkre ezek a tisztító anyagok.

Egy leégett edény vagy egy zsíros tepsi kivikszolása igencsak gusztustalanná tudja tenni szivacsunkat, mielőtt azonban egy laza mozdulattal kidobnánk a kukába, érdemes kipróbálni néhány gyors és egyszerű tisztítási trükköt.

Nosalty-tipp: Így tisztítsd okosan a koszos edényeket!

Az első és legfontosabb dolog a fertőtlenítés, a konyhai szivacsok lakásunk egyik legjobb baktériumtenyészeteinek számítanak a számukra biztosított nedves és meleg közegnek köszönhetően.

Nézzük meg, hogyan érdemes a szivacsokat tisztítani!

  • Szódabikarbónás víz: Áztasd be a konyhai szivacsot egy teljes éjszakára egy tál szódabikarbónás vízbe. Nyolc óra alatt szépen kioldódnak majd a szennyeződések és reggelre egy vadonatúj, tiszta szivaccsal fogod szembetalálni magad!
  • Mikró:Tedd be a BENEDVESÍTETT szivacsot vagy törlőkendőt két percre a max hőfokra állított mikróba! A folyamatnak lesz egy kis szaga, de ez is csak a folyamat eredményességét bizonyítja majd.FONTOS: mielőtt a mikróba rakod a szivacsot, bizonyosodj meg róla, hogy az anyag összetételében nincsen semmilyen fém és arról is, hogy jól beáztattad a szivacsot, nehogy kigyulladjon a mikró

És hogy mi mindenre jó még a mikró?

  • Mosogatógép:Ha edényeidet magas hőfokon mosod, dobd be nyugodtan a koszos szivacsokat is a gépbe, a forró víz és mosószer elegye elpusztítja a szivacsban tanyázó kórokozókat!

Ezeket olvastad már?

via Cleanipedia

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...