Így tisztítsd ki a mocskos konyhai szivacsokat!

Neked is eleged van már abból, hogy a konyhai szivacsok egy tartalmasabb mosogatás után büdösek és tocsognak a mocsokban? 

Nem véletlenül csomagolják négyesével és hatosával a konyhai szivacsokat és kendőket, hiszen mindannyian tapasztaltuk már, milyen rövid idő alatt mennek tönkre ezek a tisztító anyagok.

Egy leégett edény vagy egy zsíros tepsi kivikszolása igencsak gusztustalanná tudja tenni szivacsunkat, mielőtt azonban egy laza mozdulattal kidobnánk a kukába, érdemes kipróbálni néhány gyors és egyszerű tisztítási trükköt.

Nosalty-tipp: Így tisztítsd okosan a koszos edényeket!

Az első és legfontosabb dolog a fertőtlenítés, a konyhai szivacsok lakásunk egyik legjobb baktériumtenyészeteinek számítanak a számukra biztosított nedves és meleg közegnek köszönhetően.

Nézzük meg, hogyan érdemes a szivacsokat tisztítani!

  • Szódabikarbónás víz: Áztasd be a konyhai szivacsot egy teljes éjszakára egy tál szódabikarbónás vízbe. Nyolc óra alatt szépen kioldódnak majd a szennyeződések és reggelre egy vadonatúj, tiszta szivaccsal fogod szembetalálni magad!
  • Mikró:Tedd be a BENEDVESÍTETT szivacsot vagy törlőkendőt két percre a max hőfokra állított mikróba! A folyamatnak lesz egy kis szaga, de ez is csak a folyamat eredményességét bizonyítja majd.FONTOS: mielőtt a mikróba rakod a szivacsot, bizonyosodj meg róla, hogy az anyag összetételében nincsen semmilyen fém és arról is, hogy jól beáztattad a szivacsot, nehogy kigyulladjon a mikró

És hogy mi mindenre jó még a mikró?

  • Mosogatógép:Ha edényeidet magas hőfokon mosod, dobd be nyugodtan a koszos szivacsokat is a gépbe, a forró víz és mosószer elegye elpusztítja a szivacsban tanyázó kórokozókat!

Ezeket olvastad már?

via Cleanipedia

Címlapról ajánljuk

További cikkek