Így tisztíts pisztrángot és pucold meg 3 percen belül!

Itt a karácsony, muszáj halat enni – végre! Az alábbi videóval az (élő)halrajongó, haltisztítástól nem megriadó szakácsainknak szeretnénk segíteni, nézzétek.

Tudom én, hogy vannak köztetek olyan elvetemült háziasszonyok, akik karácsonykor maguk veszik, ütik le, tisztítják, szeletelik az (egykor) élő halat a rántott pontypatkóhoz, a halászléhez vagy egyéb csodás halételhez.

Én a lustábbakhoz/kényelmesebbekhez tartozom, de becsülöm az effajta ízig-vérig háziasszonyokat. Nekik, illetve a picit bátortalanabbak férjeinek segíthet ez az igen egyszerű kis videó, melyen épp egy pisztráng tisztítását mutatja be nekünk a delikvens.

0. MINDIG legyen éles a késünk, mert egy életlen késsel sokkal valószínűbb, hogy megvágjuk magunkat, mint egy élessel – ez aranyszabály.1. Hassal felfelé fordítjuk a halat, a nyakánál ejtünk egy vágást, majd bevágjuk a fejet körülbelül a feléig.2. Ezután az előbbi szúrás helyén végighaladva a nyaktól a has mentén félig felvágjuk a hasat.3. Végigvágjuk a nyakat teljesen, majd a has felé, hátrafelé kihúzzuk a belet.4. Plusz tanácsként elárulja, hogy ha a megtisztított halat sós vízbe vagy szintén sós tejbe áztatjuk pár órára, elmegy az esetlegesen kesernyés íz.

Pisztrángunkat fogyasszuk egészséggel - válogattunk nektek néhány receptet is, hiszen a pisztráng karácsonykor is kiváló fogás lehet, pontyunók előnyben.

(via: fooodstyle)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...