Így tisztíts pisztrángot és pucold meg 3 percen belül!

Itt a karácsony, muszáj halat enni – végre! Az alábbi videóval az (élő)halrajongó, haltisztítástól nem megriadó szakácsainknak szeretnénk segíteni, nézzétek.

Tudom én, hogy vannak köztetek olyan elvetemült háziasszonyok, akik karácsonykor maguk veszik, ütik le, tisztítják, szeletelik az (egykor) élő halat a rántott pontypatkóhoz, a halászléhez vagy egyéb csodás halételhez.

Én a lustábbakhoz/kényelmesebbekhez tartozom, de becsülöm az effajta ízig-vérig háziasszonyokat. Nekik, illetve a picit bátortalanabbak férjeinek segíthet ez az igen egyszerű kis videó, melyen épp egy pisztráng tisztítását mutatja be nekünk a delikvens.

0. MINDIG legyen éles a késünk, mert egy életlen késsel sokkal valószínűbb, hogy megvágjuk magunkat, mint egy élessel – ez aranyszabály.1. Hassal felfelé fordítjuk a halat, a nyakánál ejtünk egy vágást, majd bevágjuk a fejet körülbelül a feléig.2. Ezután az előbbi szúrás helyén végighaladva a nyaktól a has mentén félig felvágjuk a hasat.3. Végigvágjuk a nyakat teljesen, majd a has felé, hátrafelé kihúzzuk a belet.4. Plusz tanácsként elárulja, hogy ha a megtisztított halat sós vízbe vagy szintén sós tejbe áztatjuk pár órára, elmegy az esetlegesen kesernyés íz.

Pisztrángunkat fogyasszuk egészséggel - válogattunk nektek néhány receptet is, hiszen a pisztráng karácsonykor is kiváló fogás lehet, pontyunók előnyben.

Sült pisztráng mandulával

Sikerült nagyon olcsón hozzájutnom az egyik kedvenc tengeri halamhoz. Nem akartam sokat a tűzhely mellett állni aznap este, így csak egyszerűen fűszereztem, és megsütöttem. Más tengeri ...

(via: fooodstyle)

Legújabb receptek

Mogyoróvajas hamburger

A recept a Troll a konyhában műsorral való együttműködésünk keretein belül valósult meg, és garantáltan trollmentes :)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Gyerekkedvenc ételek 7 napon át, amiket mi...

Vannak ételek, melyeket a gyerekek legtöbbje imád - néhány kivétellel, de ők, mint tudjuk, csak a szabályt erősítik. A gombóclevesek, a rántott csirke, bármi, ami nutellás vagy csokis, de a borsóleves is nagy kedvenc legtöbbjüknél. Ezen a héten nekik kedvezünk!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!