Így támogasd az ünnepi időszakban a járvány miatt nehéz helyzetbe jutott kisvállalkozásokat

Számos módon tudtok segíteni azokon a kisvállalkozásokon, amelyeket súlyosan érintett a vírushelyzet. Szuper ötleteket mutatunk, hogy ti is jól járjatok, és közben támogassátok is őket.

A jelenlegi járványhelyzet mindenkit érzékenyen érint, szinte nincs olyan területe az életünknek, ahova ne látnánk begyűrűzni az eddig példátlan események okozta, legtöbb esetben negatív következményeket. Azért, hogy ezt az időszakot könnyebben vészeljük át, meg kell erősítsük magunkat mentálisan és fizikálisan, a szokásainkat pedig adaptálni kell a mostani állapotokhoz.

Különösen nehéz ez most, az ünnepi időszakkal a szemünk előtt. Az az egy már biztos, hogy az idei karácsony más lesz, mint a többi. Ilyenkor általában már többen elindulnak beszerezni a kedves meglepetéseket, ajándékokat a boltokba, kitalálják, mi kerüljön Szentestén a karácsonyi asztalra, és sokszor a menüsor részét is valamilyen speciális hazai, termelői kedvesség rejti, legyen az egy finom fűszer vagy egy ünnepi ízvilágú lekvár.

Ahogyan mindenki a napi problémáival küzd, úgy a hazai kisvállalkozásokra is vészterhes idők jöttek. Kétség kívül a multik is nehézségekkel küzdenek, ám a kisebb családi vagy egyéni vállalkozók, szolgáltatók sokkal inkább megérzik, hogy az a tevékenység, amibe a szívüket-lelkület beleteszik, a vírushelyzet hatására nem ritkán már a megélhetésüket sem biztosítja.

Ti is számos módon tudtok segíteni rajtuk, legyen szó étteremről, virágboltról, vagy a fa alá szánt ajándéktárgyakról, élménykuponokról. Hoztunk pár példát, egyénileg mit tehettek:

Házhozrendelés

Már tavasszal is több étterem, pékség és kisbolt vágott bele a házhozszállításba, mivel a járvány miatt akkor teljesen be kellett zárniuk. Az éttermek ezúttal is becsukták kapuikat a helyben fogyasztás előtt, azonban a konyhák nem álltak le, a pékek is tovább sürögnek. Érdemes tájékozódni kedvenc helyetek honlapjáról vagy a közösségimédia-felületekről, mert szinte biztosan hozzájuthattok kedvenc csemegétekhez valamelyen módon. Ráadásul az egyes vendéglátóhelyek már elkezdték összeállítani az adventi csomagokat, pakkokat. Ha ezekből rendeltek, jót tehettek, és még ti is jóllaktok.

Nosalty x #HÁZICSEMEGE

Nosalty #HÁZICSEMEGE címmel új kampányt indítunk, amelynek célja, hogy minél több emberhez juttassuk el azoknak a hazai kisvállalkozásoknak a hírét, amelyek szívvel-lélekkel készítik termékeiket a legmagasabb színvonalon. A kampány keretében december 23-ig minden nap külön cikkben mutatunk be újabb és újabb figyelemreméltó vállalkozásokat.

Elindult a Nosalty #HÁZICSEMEGE kampánya a magyar termelőkért és kisvállalkozásokért

A Facebookon elindult a Nosalty #HÁZICSEMEGE Facebook-csoport is, amelyben bárki megoszthatja a tagokkal azokat a vállalkozásokat, amelyeket ő szeret és szívesen ajánl, hogy minél színesebb legyen a felhozatal, és minél szélesebb körhöz eljusson hírük.

Élményt az ünnepekre

Lepd meg a szeretetteidet egy-egy virtuális élménnyel! Legyen az online színház, táncóra vagy egy jógabérlet. Az internetnek hála rengeteg kulturális programot és mozgásformát tudsz kiválasztani, ezzel pedig még szélesebb körben tudod a vállalkozókat segíteni, legyen szó kedvenc helyedről, amit eddig is előnyben részesítettél, vagy egy újonnan felfedezett szolgáltatásról. Ha nem tudod pontosan, mire vágyna a kiszemelted, ajándékutalványt is vásárolhatsz, amit kedve szerint használhat fel családtagod, barátod.

Értékelj

Szoktál értékelni egy szolgáltatót, éttermet vagy éppen kisboltot, ha tőlük vásárolsz? Amennyiben a válaszod igen, tartsd meg ezt a jó szokásod, ha pedig eddig nem tetted, mindenképp élj vele, hiszen ezzel rengeteget segítesz abban is, hogy szem előtt maradjanak a kisvállalkozások. Egy jó szó, egy kedves mondat, de akár a Facebook-on egy csillagozós értékelés, ami még csak idődbe sem telik, nagyon jól fog esni a tulajdonosnak, ha elégedett voltál.

Vidd hírét

A kisvállalkozásnak azzal is segíteni tudsz, ha te magad éppen nem rendelnéd meg a szolgáltatásukat, de másokhoz eljuttatod a hírüket. Ez történhet szóban és írásban is. Instagram, Facebook, egy-egy megosztással felhívásaikat, aktuális ünnepi ajánlataikat te is láthatóvá teheted ismerőseid és szeretteid számára.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Kanálka

Egy testvérpár áll a Kanálka mögött, akik az egészséges életmód jegyében varázsolnak az asztalokra különféle krémeket, zöldségszirmokat és chutney-kat, a vásárlók legnagyobb örömére.

Macsuga Viktória

#HÁZICSEMEGE: Panyolium

Ha eddig azt gondoltad, hogy az aszalt gyümölcsök terén képtelenség újat mutatni, az a jó hírünk van, hogy de, lehetséges! Minőségi, magyar gyümölcsök, semmi tartósítószer, mesterséges színezőanyag vagy hozzáadott cukor: ez a Panyolium-féle aszalvány receptje.

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Farm2Fork

A Farm2Fork név mögött egy ember áll – ő Horváth Boldizsár agrármérnök, akinek célja, hogy a legkiválóbb minőségű, szezonális és hazai alapanyagokat juttassa el az egyes termelőktől a megrendelőkig.

Szász Nóri

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...