Így szüntesd meg a műanyag tárolódobozok hegyeit!

Nem férsz már el a műanyag dobozoktól? Azt sem tudod, hogy némelyiknek hol találod a tetejét?

Bevalljuk, a mi irodánkban is hegyekben állnak a különböző méretű és formájú aljak és a hozzájuk – valami megmagyarázhatatlan oknál fogva – semmiképpen sem passzoló színes tetők. A kidobás nem minden esetben megoldás! Mutatjuk, hogyan szüntesd meg a dzsumbujt!

Egyszerűen kezdd el!

Ha egy feladat lehetetlennek tűnik, vagy már annyira nyomaszt, hogy nem bírod a súlyát, nincs mit tenni, egyszerűen neki kell fognod! Minden egyes apró siker megbizonyosít abban, hogy jó úton jársz, hát készíts ki egy kis nasit, harapj bele, és ünnepeld magad minden lépés után! Itt a tuti módszer, legyél túl rajta most:

  • Tedd félre a megrongálódott és tető, illetve alj nélküli darabokat. Egyelőre még nem is látod át a helyzetet, ezért csak nézd át az összes részt, és ami roncsolódott, eldeformálódott, vagy elszíneződött régi vacak, azt vedd ki az épek közül. Már csak a használható elemek maradtak az asztalon. Jöhet az ünnepi harapás a sütidbe vagy a csokidba.
  • Leltározz! Most már sokkal egyértelműbben látszik a helyzet. Párosítsd össze a megmaradt tetőket és aljakat. Ez a megmarad tárolóedény-készleted! Ünnep és csoki - ugye, mennyivel egyszerűbb így!
  • Rangsorolj! Nézd meg, melyik darabokat használod napmint nap,és melyek azok, amelyeket kevésbé, vagy éppen a legnagyobb helyet foglalják, és nem fér tőlük semmi más a fiókba. Mérd fel a tárolóedények számára felszabadított vagy már meglévő helyed korlátait (mint magasság, szélesség, mélység),és ehhez viszonyítva a műanyag edények nagyságát, a tetők számát. Itt a csokipillanat!

Ezeket olvastad már?

  • Tartsd meg vagy cseréld le? Ha az összeállított dobozhadsereged elég leharcolt képet fest, vagy nagyon eklektikus, ideje átgondolnod, hogy lecseréld őket. Érdemes olyan szettet beszerezned, amelyben pl. a tető mérete egységes, csak az aljak befogadóképessége változik, így bármelyik edényre bármelyik tető passzol majd. Az üvegaljjal rendelkező tárolóedények talán a legvariábilisabbak, használhatod őket sütőben, mikróban, nem vetemednek el a mosogatógépben. Igazi három az egyben megoldást nyújtanak. És nincs annyi mosogatás sem! Döntöttél? Jöhet a süti, megérdemled!

Amikor eltűnik a műanyaghalom az asztalról, rájössz, hogy a sokféleség okozza a problémát, mert hiszen hogyan tegyél egy háromszög alakú edényt egy kisebb kerekbe? Keress más feladatot a még használható daraboknak, és egységesítsd a készleted. Egy magasabb henger alakúba mehetnek a gyerekeid evőeszközei, egy széles téglalap alakúba a tányérjai. Pár kerek tetőset hagyj meg a folyékony cuccoknak, mint a leves vagy szósz, a többire nem lesz szükséged. Ezekbe akár gabonapelyhet is vihetsz az irodába, ott már csak rá kell borítanod a tejet vagy a joghurtot. Ezeken kívül tarts meg vagy szerezz be egy jó minőségű, minden helyzetben alkalmazható, variálható készletet: azonos tetőmérettel rendelkező, különböző űrtartalmú szögletes tárolószettet. Szüntesd meg az örökös keresgéléssel járó stresszt! És hogy ne okozzon többé fejfájást a “mibe pakold a paradicsomos szószt vagy pörköltet, hogy ne fogja meg” problematika, ruházz be pár üveg vagy foltmentes tárolóedényre is.

Sikerült egy élhetőbb helyet varázsolnod a zűrös műanyagos fiókodból? Jár a csoki! Eljött a pillanat, hogy megkeresd a következő “sötét foltot” a lakásban! Dolgozd ki lépésről lépésre, hogyan oldod meg az előtted álló feladatot!

viathekitchn.com

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...