4 profi tipp, hogy az egészben sült csirkéd 20 percen belül elkészüljön

Egy séf tanácsai következnek, amelyeknek hála húsz percen belül az asztalra kerülhet a sütőből frissen kivett friss, sült, egész csirke.

Hihetetlennek hangzik, de az Epicurious cikke szerint teljes mértékben működik Ned Baldwin séf trükkje arra, hogy kerülhet az asztalra a friss, gőzölgő, ropogós sült csirke egészben, mindössze 18 perc sütési idő után!

Ezentúl nem kell elősütni (mint ahogy sok étteremben csinálják, hogy kvázi kétszer sütik a csirkét), és nem kell órákat sem várni az egészben sült csirkére : pár taktikát betartva te is felpörgetheted az eseményeket, mondjuk is, mik a trükkök:

Szépen kiterül, ha kifilézed!

1.) KIS MÉRETŰ CSIRKÉT VÁLASSZ!

Bizony, ezen áll vagy bukik az egész: és igen, ehhez sanszos, hogy szuperfinom húsú, boldog, házi csirkére lesz szükséged, nem az átlagos boltira, mert az bizony nem sül át ennyi idő alatt. És nem is annyira finom. Szóval irány a háztáji piac vagy a nagyobb piacok tényleg minőségi hentese - nálunk a Fény utcán például van ilyen.

A séf tanácsa a következő: 1 -1,5 kilós madarat válasszunk! Ha nagyobbat sikerül vennünk, akkor természetesen hosszabb sütési idővel kell kalkulálnunk.

Vasalt csibe vajon sütve

A lényege ennek az ételnek, hogy a csirkének nagyon fiatalnak kell lennie, és nem több, mint fél kiló. Semmilyen pác nem kell, ha ilyen csirkét tudunk beszerezni. A húsa omlós és ...

2.) CSONTOZZ! FILÉZZ!

Az a másik, ami buktató lehet, ha úgy ahogy van, egészben tolod sütőbe a csirkét. Bizony, amennyire lehet, el kell távolítani a csontokat, a gerincet mindenképpen, hogy szépen kiterüljön, és ropogósra süljön. Ezen felül ajánlott a mell- és bordacsontokat is kiszedni - ha ezt nem teszed meg, minimum 30 perces sütési időre számíthatsz. (Bár ez sem tragédia...)

3.) LEGYEN FORRÓ A SÜTŐD!

Melegítsd elő a sütőd ~ 200 fokra, legalább fél órával a sütés megkezdése előtt! Vedd ki a sütőrácsot a sütőből, semmire nem lesz szükséged, mivel tulajdonképpen a sütő legaljára, közvetlenül a tűz fölé fogjuk tenni a bőrével lefele fordított csirkét tepsistül, mert itt a legforróbb a hangulat, és Így lesz a legropogósabb is a végeredmény.

Bőrével lefelé süsd! (fotó: Epicurious/Joseph De Leo, Styling: Lillian Chou)

4.) NE SPÓROLJ A SÓVAL!

Legalább két órával a sütés előtt sózd be a húst, de a legjobb, ha 24 órával számolsz. A séf tanácsa a következő: egy a csontozás előtt 1-1,5 kilós csirkénél körülbelül 12-15 gramm sóval számolj!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ha kedvet kaptál a hússütéshez:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...