Így segít a Nébih a koronavírus terjedésének megfékezésében

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) annak érdekében, hogy segítse az új típusú koronavírus terjedésének megakadályozását, több új intézkedést is bevezetett. 

A Nébih szakemberei többek között tematikus tájékoztatókat készítenek, valamint támogató szemlékkel segítik a vállalkozások biztonságos működését. A jelenlegi járványhelyzetben a vásárlók, a vállalkozók, az élelmiszerlánc valamennyi érintett szereplőjének védelme kiemelten fontos feladat a Nébih számára.

A hivatal az eredményes védekezés érdekében számos útmutatót állított össze, amely megtalálható a Nébih tematikus oldalán. A tájékoztatókban hasznos gyakorlati tanácsok olvashatóak többek között állattartóknak, élelmiszer-forgalmazó létesítmények, vendéglátó- és közétkeztető létesítmények, valamint helyi piacok üzemeltetőinek. Az útmutatók a Nébih-hez érkező kérdések, észrevételek alapján folyamatosan bővülnek.

A hivatal szakemberei a klasszikus hatósági ellenőrzések helyett elsődlegesen ún. támogató szemléket tartanak, amelyek fokozottan kitérnek a higiéniai szempontokra, a koronavírussal kapcsolatos problémák feltárására, a megoldások közös keresésére. Ezen szemlék elsődleges célja a szakmai tanácsadás.

A vírus terjedésének lassítása, az ügyfelek és a Nébih szakembereinek védelme érdekében – számos más vállalkozáshoz, intézményhez hasonlóan – korlátozások léptek életbe a hivatal személyes ügyfélszolgálatai esetében, amelyekről a hivatal honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők. Természetesen az online ügyintézési rendszerek, az elektronikus elérhetőségek, valamint a Nébih ZöldSzáma (06-80/263-244) és telefonos ügyfélszolgálata továbbra is teljes kapacitással működik. Fontos, hogy a Nébih ZöldSzámán élelmiszerlánc-biztonsággal kapcsolatos bejelentéseket tehetnek a fogyasztók.

A Nébih folyamatosan figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, amit figyelembe vesz mind a további intézkedések bevezetése, mind az útmutatók bővítése során.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...