Így segít a Nébih a koronavírus terjedésének megfékezésében

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) annak érdekében, hogy segítse az új típusú koronavírus terjedésének megakadályozását, több új intézkedést is bevezetett. 

A Nébih szakemberei többek között tematikus tájékoztatókat készítenek, valamint támogató szemlékkel segítik a vállalkozások biztonságos működését. A jelenlegi járványhelyzetben a vásárlók, a vállalkozók, az élelmiszerlánc valamennyi érintett szereplőjének védelme kiemelten fontos feladat a Nébih számára.

A hivatal az eredményes védekezés érdekében számos útmutatót állított össze, amely megtalálható a Nébih tematikus oldalán. A tájékoztatókban hasznos gyakorlati tanácsok olvashatóak többek között állattartóknak, élelmiszer-forgalmazó létesítmények, vendéglátó- és közétkeztető létesítmények, valamint helyi piacok üzemeltetőinek. Az útmutatók a Nébih-hez érkező kérdések, észrevételek alapján folyamatosan bővülnek.

A hivatal szakemberei a klasszikus hatósági ellenőrzések helyett elsődlegesen ún. támogató szemléket tartanak, amelyek fokozottan kitérnek a higiéniai szempontokra, a koronavírussal kapcsolatos problémák feltárására, a megoldások közös keresésére. Ezen szemlék elsődleges célja a szakmai tanácsadás.

A vírus terjedésének lassítása, az ügyfelek és a Nébih szakembereinek védelme érdekében – számos más vállalkozáshoz, intézményhez hasonlóan – korlátozások léptek életbe a hivatal személyes ügyfélszolgálatai esetében, amelyekről a hivatal honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők. Természetesen az online ügyintézési rendszerek, az elektronikus elérhetőségek, valamint a Nébih ZöldSzáma (06-80/263-244) és telefonos ügyfélszolgálata továbbra is teljes kapacitással működik. Fontos, hogy a Nébih ZöldSzámán élelmiszerlánc-biztonsággal kapcsolatos bejelentéseket tehetnek a fogyasztók.

A Nébih folyamatosan figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, amit figyelembe vesz mind a további intézkedések bevezetése, mind az útmutatók bővítése során.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...