Így rajzolj a kávédba gyönyörűt tejhabbal!!!

Csodás kisvirág díszeleg a kávéd tetején a krémesen lágy tejhabból, ami annyira szép, hogy beleinni sincs szíved, nehogy eltűnjön? Ilyen egyszerű - mutatjuk!

A Latte Art manapság egyre többet hangoztatott kifejezés - főleg a gasztrománok használják, azon belül is a kávérajongók. Tulajdonképpen a kávé tetejére a habból készített szépséges mintát jelöli. Értelme ugyan semmi, egyszerű esztétikai célja van: GUSZTA. Kínálja magát. Kiemeli a szinte keményre főzött tejhab krémességét, fehérségét, ránézel, és akarod magadnak.

Ezt is próbáljátok ki!

Így készíts nyári jegeskávékoktélt!

Azt hinnéd, a barista kávémesterek ügyességét sosem sajátíthatnád el, de ez a videó rácáfol erre - igen, te is tudsz habvirágot készíteni, méghozzá egy párszáz forintos kézi habosítóval! (A kék-sárga bútoráruházban például kapható.) A lényeg, hogy addig habosítsuk megdöntött szögben a 70 fokos meleg tejet, amíg nagy buborékok nem jelennek meg benne, és akkor mehet rá a meleg kávéra!

NÉZD:

Ugye kipróbáljátok? Olyan szép!

(címlapfotó: Flickr/Mark)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...