A Latte Art manapság egyre többet hangoztatott kifejezés - főleg a gasztrománok használják, azon belül is a kávérajongók. Tulajdonképpen a kávé tetejére a habból készített szépséges mintát jelöli. Értelme ugyan semmi, egyszerű esztétikai célja van: GUSZTA. Kínálja magát. Kiemeli a szinte keményre főzött tejhab krémességét, fehérségét, ránézel, és akarod magadnak.
Ezt is próbáljátok ki!
Így készíts nyári jegeskávékoktélt!
Azt hinnéd, a barista kávémesterek ügyességét sosem sajátíthatnád el, de ez a videó rácáfol erre - igen, te is tudsz habvirágot készíteni, méghozzá egy párszáz forintos kézi habosítóval! (A kék-sárga bútoráruházban például kapható.) A lényeg, hogy addig habosítsuk megdöntött szögben a 70 fokos meleg tejet, amíg nagy buborékok nem jelennek meg benne, és akkor mehet rá a meleg kávéra!
NÉZD:
Ugye kipróbáljátok? Olyan szép!
(címlapfotó: Flickr/Mark)