Így pucolj és darabolj sütőtököt - vagy Te másképp csinálod?

A sütőtök az ősz és tél legbejáratottabb alapanyaga - ez olyan axióma, amivel nem is érdemes vitatkozni, így van és kész, pucolni viszont emberes tud lenni. Te így csinálod?

Ha imádod a sütőtökkrémlevest és a sütőtökös ételeket úgy általában, és miért ne imádnád, mert isteni, és ráadásul egészséges is, akkor nyilván meg is kell néha hámoznod - bár már darabolt mirelit változatban is láttuk a boltokban, azért frissen a legjobb, egyenesen a piacról. Viszont a pucolás-darabolás tortúrája egy létező dolog, és valóban nem a legkönnyebb feladat, mert irtó kemény zöldségféle, nehéz a fogása, így a héjától megfosztani, és felvágni sem egyszerű.

NÉZZÉTEK, mennyi minden van benne, ami jó nekünk:

Receptajánló:

Sütőtökös süti

Egy rokon küldte át a receptet, hogy készítsem el, mert nagyon finom. Igaza volt :). Én a sima sült sütőtököt nem szeretem, de ez a süti nekem is nagyon ízlett.

Itt egy videó, ami egy lehetséges módszert mutat be, ami során a tök ducibb és vékonyabb részét elválasztjuk egymástól, így két nagyobb darabot kapunk, majd kézi pucolóval megbirkózunk a héjjal, karikákra vágjuk, aztán mehet a kockázás .

És itt a videó:

Ti hogy csináljátok? Van valami trükkötök?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...