Így pucolj és darabolj sütőtököt - vagy Te másképp csinálod?

A sütőtök az ősz és tél legbejáratottabb alapanyaga - ez olyan axióma, amivel nem is érdemes vitatkozni, így van és kész, pucolni viszont emberes tud lenni. Te így csinálod?

Ha imádod a sütőtökkrémlevest és a sütőtökös ételeket úgy általában, és miért ne imádnád, mert isteni, és ráadásul egészséges is, akkor nyilván meg is kell néha hámoznod - bár már darabolt mirelit változatban is láttuk a boltokban, azért frissen a legjobb, egyenesen a piacról. Viszont a pucolás-darabolás tortúrája egy létező dolog, és valóban nem a legkönnyebb feladat, mert irtó kemény zöldségféle, nehéz a fogása, így a héjától megfosztani, és felvágni sem egyszerű.

NÉZZÉTEK, mennyi minden van benne, ami jó nekünk:

Receptajánló:

Itt egy videó, ami egy lehetséges módszert mutat be, ami során a tök ducibb és vékonyabb részét elválasztjuk egymástól, így két nagyobb darabot kapunk, majd kézi pucolóval megbirkózunk a héjjal, karikákra vágjuk, aztán mehet a kockázás .

És itt a videó:

Ti hogy csináljátok? Van valami trükkötök?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek