Így pucolj és darabolj sütőtököt - vagy Te másképp csinálod?

A sütőtök az ősz és tél legbejáratottabb alapanyaga - ez olyan axióma, amivel nem is érdemes vitatkozni, így van és kész, pucolni viszont emberes tud lenni. Te így csinálod?

Ha imádod a sütőtökkrémlevest és a sütőtökös ételeket úgy általában, és miért ne imádnád, mert isteni, és ráadásul egészséges is, akkor nyilván meg is kell néha hámoznod - bár már darabolt mirelit változatban is láttuk a boltokban, azért frissen a legjobb, egyenesen a piacról. Viszont a pucolás-darabolás tortúrája egy létező dolog, és valóban nem a legkönnyebb feladat, mert irtó kemény zöldségféle, nehéz a fogása, így a héjától megfosztani, és felvágni sem egyszerű.

NÉZZÉTEK, mennyi minden van benne, ami jó nekünk:

Receptajánló:

Itt egy videó, ami egy lehetséges módszert mutat be, ami során a tök ducibb és vékonyabb részét elválasztjuk egymástól, így két nagyobb darabot kapunk, majd kézi pucolóval megbirkózunk a héjjal, karikákra vágjuk, aztán mehet a kockázás .

És itt a videó:

Ti hogy csináljátok? Van valami trükkötök?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...