Így pucold kapargálás és idegbaj nélkül a tojást – kipróbáltuk, és megtörtént, amire aligha számítottunk

Annyi tojáspucolási praktika létezik, most a körmözésmentes verziót próbáltuk ki, hogy ajánlhassuk nektek ebben az igénybevevős, tojásmániás időszakban.

Körülbelül annyi tojást pucolunk meg ebben a pár napban, mint egy fél év vagy legalábbis több hónap alatt. Ez a kis motívum vezérelt minket, amikor arra adtuk a fejünket, hogy kipróbáljuk a poharas-vizes tojáspucoló módszert. Meg is mutatjuk lépésről-lépsre, mi történt.

Itt az idegroham nélküli tojáspucolás

Főzzétek meg a tojásokat.
A főtt tojásokat jeges vízben hűtsétek le, ahogy máskor is szoktátok. Nézzétek, Beni is izgalommal várja a történéseket!
Ejtsétek a tojást egy vízzel negyedig töltött hasasabb pohárba.
Rázzátok össze, ne kíméljétek.
Kukuccs, látjátok lejött a héja. Ügyesek voltunk!

Akkor jöhet a húsvéti készülődés, sütés-főzés? Legyen tojássaláta, töltött tojás, kaszinótojás is az asztalon. Hajrá lányok, indulhat a tojáspucolás!

Ezeket olvastad már?

Vajon tudsz tojást főzni?

Micsoda kérdés - gondolhatjuk - pedig bennünket is meglepett az alábbi összeállítás készítésekor, mennyi mindenre kell odafigyelni egy egyszerűnek vélt tojásfőzés során.

Petra

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...