Így pucold kapargálás és idegbaj nélkül a tojást – kipróbáltuk, és megtörtént, amire aligha számítottunk

Annyi tojáspucolási praktika létezik, most a körmözésmentes verziót próbáltuk ki, hogy ajánlhassuk nektek ebben az igénybevevős, tojásmániás időszakban.

Körülbelül annyi tojást pucolunk meg ebben a pár napban, mint egy fél év vagy legalábbis több hónap alatt. Ez a kis motívum vezérelt minket, amikor arra adtuk a fejünket, hogy kipróbáljuk a poharas-vizes tojáspucoló módszert. Meg is mutatjuk lépésről-lépsre, mi történt.

Itt az idegroham nélküli tojáspucolás

Főzzétek meg a tojásokat.
A főtt tojásokat jeges vízben hűtsétek le, ahogy máskor is szoktátok. Nézzétek, Beni is izgalommal várja a történéseket!
Ejtsétek a tojást egy vízzel negyedig töltött hasasabb pohárba.
Rázzátok össze, ne kíméljétek.
Kukuccs, látjátok lejött a héja. Ügyesek voltunk!

Akkor jöhet a húsvéti készülődés, sütés-főzés? Legyen tojássaláta, töltött tojás, kaszinótojás is az asztalon. Hajrá lányok, indulhat a tojáspucolás!

Ezeket olvastad már?

Vajon tudsz tojást főzni?

Micsoda kérdés - gondolhatjuk - pedig bennünket is meglepett az alábbi összeállítás készítésekor, mennyi mindenre kell odafigyelni egy egyszerűnek vélt tojásfőzés során.

Petra

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!