Így néznek ki az irodai ebédek a világ különböző pontjain

Az ebédszünet arra való, hogy egy kis időre kiszakadjon a munkából, és egyen valami finomat. Nem mindenütt szeretik ezt az időt kiélvezni, valahol beérik egy szendviccsel is.

Megmutatjuk nektek, mit esznek a világ különböző pontjain. Hátha unjátok már, hogy mindig ugyanazt főzitek otthon, vagy rendelitek ebédre és kedvet kaptok más fogásokat is kipróbálni. Mondjuk, csak néhányat tudunk jó szívvel ajánlani...

1. Egyesült Államok

Az amerikaiak többsége sajnos pepperónis pizzát eszik ebédre az irodában. Utána betolnak egy jó adag csokis fagyit, és rágcsálnak egy kis cukorkát. Mindezt természetesen kólával öblítik le.

2. Ausztria

Nyugati szomszédainknál az átlag irodai ebéd rántott húsból, főt krumpliból és némi salátából áll. A rántott hús készülhet bármiből, disznóból, pulykából, csirkéből, marhából vagy borjúból.

Bécsi szelet többféleképpen:

Bécsi szelet citromos pácban

A rántott hús az az étel, amit kiskorom óta a mai napig imádok, bármikor meg tudnám enni. Nálunk sertésből, csirkéből és borjúból készül (a pulykahúst nem szeretjük). A borjú ...

Wiener schnitzel

A fáma szerint ezt az ételt, a száznapos borjú combjából (a császári részéből) kell készíteni. A combot sikerült beszerezni, de a borjú születési anyakönyvi kivonatát, többszöri ...

3. Brazília

Távol tőlünk, Brazíliában szeretik a ragukat, pörkölteket és persze a babot. A feijoada is egy fekete babból és disznó húsból készült étel, ami mellé rizst tálalnak. Az ebédet kókuszvízzel öblítik le.

4. Anglia

Az angol irodisták nem gondolják túl az ebédet. Egy dobozos krumplileves, és egy tonhalas szendvics mellé némi kávét és csokis kekszgolyókat fogyasztanak.

5. Franciaország

Franciaországban az ebéd inkább hasonlít egy kiadós tízóraira. Egy vajas bagett sonkával. Desszertnek egy hamisítatlan francia almás pite.

6. Németország

A német dolgozók imádják a curry-s kolbászt (mellette a hagyományosat is) ebédre. Ehhez emberes adag sült krumplit fogyasztanak. A vitamin sem hiányozhat, ezért egy almát is elrágcsálnak ebéd után. Ebéd után kávét és vizet isznak.

7. India

A távol-keleti országban megadják a módját az ebédnek. Legtöbbször rizst fogyasztanak borsós burgonya curry-vel, csirkés saagwala-t. Ezek elfogyasztása után valószínűleg kajakómába esnek, és megisznak egy chai teát.

Készíts indiait otthon!

Csirke tikka masala 2.

Rajongásom az indiai ízek iránt úgy tűnik, megállíthatatlan. Egyre elszántabban próbálgatom magam és az ízlelőbimbóim határait, a zamatok és színek csodálatos világában. A ...

Csirkés korma curry

Nagyon szeretjük a távol-keleti konyhát, és nagy szerencsénkre nemrégen nyitott a munkahelyemhez igen közel egy nagyon kedves kis indiai - thai étterem. Egész pontosan, a Parázs étterem a ...

Indiai fűszeres tea

Egy újabb teakülönlegességet mutatnánk be a tibeti vajas tea után a spiritualitás bölcsőjéből, a misztikus Indiából. Az ember behunyt szemmel csak az illatok alapján már tudja, hogy ...

8. Olaszország

Mi más lehetne az olasz irodisták ebédje, mint tészta. A tonhalas a nagy kedvenc. Mellé jöhet egy finom saláta, ebéd után pedig a kávé.

9. Hollandia

A holland ebéd hasonlóan szegényes, mint a francia. Az ételek, mint látható, beleférnek egy uzsidobozba is. A kenyérben általában gouda sajt van. Mellé gyümölcsöket fogyasztanak.

10. Törökország

Ez az étel a török pizza, vagyis a pide. A hagyományos változaton általában spenót sajt van, de lehet bárhogyan készíteni. A törökök kávét vagy teát fogyasztanak ebéd után.

Pide receptek:

Török pide Judit konyhájából

A tésztájában nincs semmi különös, csak a formázás miatt mutatós, de annál inkább a tölteléke teszi ízletessé ezt finom, török lepényt. Úgyhogy csak bátran a fűszerekkel!

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Foodbeast.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...