Így nézett ki az Újpesti Népkert vendéglő 1966-os étlapja

Régi étlapokat nézegetni sosem unalmas, reméljük, Ti is osztjátok a véleményünket - ez most egy 1966-os darab, méghozzá Budapestről, az Újpesti Népkert étteremből.

Egyik kolléganőnk szemfülességének hála, most újra kezünkbe került egy 1966-os, konkrétan május 14-i étlap a Kádár-korszakból - imádnivaló ételek és árak, és szinte látjuk magunk előtt a vendégeket és a személyeztet is, akik az Újpesti Népkertben (egykori Brunovszky Nagyvendéglő) megfordultak.

A vendéglő kívülről

"A Rákospalota és Újpest határán fekvő, a vasútállomással szemben elhelyezkedő egykori Brunovszky Nagyvendéglő hatalmas kerthelyiségeivel együtt több mint 2500 vendéget is képes volt befogadni. A ház 1868-ban épült, előkelő törzsközönséggel. Vasárnaponként katonazene szólt. A legtöbb vendéget a megyeri lóversenyek alkalmával fogadták.

És íme az étlap, böngésszétek át, érdemes az árakat is meglesni:

A csodás étlap, aminek árait most visszasírjuk

A háború éveiben a vendéglő népkonyhaként működött. Budapest ostroma alatt orosz tisztek költöztek a termekbe. 1945-ben a háború még javában tartott, amikor az épületbe kezdett visszatérni az élet. Az államosítást követően Újpesti Népkert lett a neve. A kilencvenes évek elejétől, a privatizáció során a Platán Rt. tulajdona lett. Jelenleg már több éve használaton kívül pusztul az épület" - írja a helyről azegykor.hu.

Receptajánló az étlap ihletésével:

Erős pontyhalászlé

Hétvégére wellnessezni mentünk a családdal. Ebédre halászlét kértem, de hiányoltam, hogy nem volt erős-csípős a halászlé, ezért otthon elkészítettem. Számomra így igazi a ...

Szaftos paprikás csirke

A jó paprikás csirke két dolgon múlik: a sok hagymán, hogy vastag legyen a szaft, és a jó minőségű csirkén, hogy ne essen szét fél óra alatt. A többi már csak gyakorlat kérdése...

Sertésborda Budapest módra Gabystól

Mostanában a méltatlanul elfeledett régi főztjeimet szedem sorba. Ez is közéjük tartozik. Bár állni kell mellette, de mivel a hozzávalókat adagolni kell, közben keverek-kavarok, észre se ...

Az egyik kerthelyiség

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...