Így nézett ki az Újpesti Népkert vendéglő 1966-os étlapja

Régi étlapokat nézegetni sosem unalmas, reméljük, Ti is osztjátok a véleményünket - ez most egy 1966-os darab, méghozzá Budapestről, az Újpesti Népkert étteremből.

Egyik kolléganőnk szemfülességének hála, most újra kezünkbe került egy 1966-os, konkrétan május 14-i étlap a Kádár-korszakból - imádnivaló ételek és árak, és szinte látjuk magunk előtt a vendégeket és a személyeztet is, akik az Újpesti Népkertben (egykori Brunovszky Nagyvendéglő) megfordultak.

A vendéglő kívülről

"A Rákospalota és Újpest határán fekvő, a vasútállomással szemben elhelyezkedő egykori Brunovszky Nagyvendéglő hatalmas kerthelyiségeivel együtt több mint 2500 vendéget is képes volt befogadni. A ház 1868-ban épült, előkelő törzsközönséggel. Vasárnaponként katonazene szólt. A legtöbb vendéget a megyeri lóversenyek alkalmával fogadták.

És íme az étlap, böngésszétek át, érdemes az árakat is meglesni:

A csodás étlap, aminek árait most visszasírjuk

A háború éveiben a vendéglő népkonyhaként működött. Budapest ostroma alatt orosz tisztek költöztek a termekbe. 1945-ben a háború még javában tartott, amikor az épületbe kezdett visszatérni az élet. Az államosítást követően Újpesti Népkert lett a neve. A kilencvenes évek elejétől, a privatizáció során a Platán Rt. tulajdona lett. Jelenleg már több éve használaton kívül pusztul az épület" - írja a helyről azegykor.hu.

Receptajánló az étlap ihletésével:

Az egyik kerthelyiség

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek