Így néz ki egy igazán minimalista konyha és étkező

Letisztult, egyedi és praktikus: talán ezek a minimalista stílus legjellemzőbb jegyei. De hogy miért szerethető? A következő konyhák és étkezők választ adnak a kérdésre.

A minimalizmus bár egyszerű és letisztult stílus, unalmasnak semmiképp sem nevezhető. Lehet, hogy a színek visszafogottak, és díszítésekkel sem gyakran találkozunk, ám a minimalista terek is feldobhatók egy meglepő tér- és fénykezeléssel, izgalmas formavilággal, textúrával, vagy pár egyedi kiegészítővel. Nincs ez máshogy a konyhák és az étkezők esetében sem.

Hogy néz ki egy igazán minimalista konyha vagy étkező? Hoztunk rá pár példát:

Ahogy a fotókon is jól kitűnik, a minimalista stílusra jellemző anyagok: az alumínium, az inox, simított beton, kő, átlátszó és színezett üvegek, fémek és kiváló minőségű műanyagok. A stílus színei a fehér, a fekete, a szürke és a halvány pasztell színek.

A minimalizmus egy nagyon térigényes stílus és megköveteli a bútorok szellős elhelyezését a konyhában és az étkezőben is. Valljuk be, az összkép telitalálat!

A stílus semmiben nem esik túlzásba: kevés, de kiváló minőségű bútort és kiegészítőt használnak. Ezeket viszont, szabályos rendben helyezik el a térben. A burkolatok, textilek anyaga és színe mindig egyszerű. Ahogy a konyha, úgy az étkező is igazodik ehhez a letisztultsághoz: rengeteg tároló található a főzőfelületnél, mégsem túlzsúfolt.

Ezeket olvastad már?

via ElleDecor

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...