Így nem barnul meg a szeletelt almád - nem a citrom a trükk!

Biztosan te is szembesültél már vele, mennyire bosszantóak a megbarnult almacikkelyek, ha egy kis időre a levegőn hagyjuk őket szeletelés után. A jó hír, van megoldás!

Nem nagyon ismerek olyat, akivel még ne fordult volna elő az a bosszantó jelenség (engem legalábbis nagyon bosszant), amikor szeletelt magának vagy a családnak egy kis almát, hogy a szeletek szépen elkezdtek idővel összeesni és megbarnulni, mígnem a friss gyümölcs végül egészen kevéssé vonzóvá vált.

Normális esetben ezt a képet képzeljük el egy kis tízóraiként vagy uzsonnára:

Gyakran a gyerekek uzsonnás dobozába is kerül egy szép piros alma, nem ritkán előre szeletelve, aztán van, hogy újra a konyhánkban landol, ha például túl finnyás kezek közé került. Biztos sokan a homlokukhoz csapnak, hogy természetesen a citrom a megoldás, a jó öreg citromlével minden megoldható, hiszen a sütésnél is alkalmazzák ezt a rég bevált fortélyt.

Sajnos azonban, ami az almás pitének nagyon jót tesz, és ízében még savanykásabbá is teszi a tölteléket, az nem mondható el a nyersen bepuszilni kívánt egészséges falatok esetében.

Ha mégis valamilyen mennyei almás receptben használnád fel a gyümölcsöt:

Van azonban egy rémesen egyszerű, ugyanakkor nagyon hatékony trükk, ami ugyan furcsa lehet első hallásra, úgy tűnik, valóban működik.

A "forradalmi" megoldás: a SÓS VÍZ!

Egy rövid, sós vizes oldatban való áztatás csodás frissességet és barnulásmentes külsőt fog kölcsönözni gyümölcsnek. Ehhez mindössze fél teáskanál sót kell jól elkevernünk, úgy, hogy teljesen feloldódjon 1 csésze vízben, majd 10 percre belepakolni az almaszeleteket. Ezt követően csepegtessük teljesen szárazra, és jól záródó edénybe pakolva tegyük a hűtőbe, de a légmentesen záródó zacskók is megteszik.

Felmerülhet a kérdés, hogy nem lesz-e sós a nassunk, ha sóban ázik, de a válasz meglepő módon a tesztek alapján az, hogy nem, inkább roppanós, fanyar alma lesz a jutalmunk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...