Így nem barnul meg a szeletelt almád - nem a citrom a trükk!

Biztosan te is szembesültél már vele, mennyire bosszantóak a megbarnult almacikkelyek, ha egy kis időre a levegőn hagyjuk őket szeletelés után. A jó hír, van megoldás!

Nem nagyon ismerek olyat, akivel még ne fordult volna elő az a bosszantó jelenség (engem legalábbis nagyon bosszant), amikor szeletelt magának vagy a családnak egy kis almát, hogy a szeletek szépen elkezdtek idővel összeesni és megbarnulni, mígnem a friss gyümölcs végül egészen kevéssé vonzóvá vált.

Normális esetben ezt a képet képzeljük el egy kis tízóraiként vagy uzsonnára:

Gyakran a gyerekek uzsonnás dobozába is kerül egy szép piros alma, nem ritkán előre szeletelve, aztán van, hogy újra a konyhánkban landol, ha például túl finnyás kezek közé került. Biztos sokan a homlokukhoz csapnak, hogy természetesen a citrom a megoldás, a jó öreg citromlével minden megoldható, hiszen a sütésnél is alkalmazzák ezt a rég bevált fortélyt.

Sajnos azonban, ami az almás pitének nagyon jót tesz, és ízében még savanykásabbá is teszi a tölteléket, az nem mondható el a nyersen bepuszilni kívánt egészséges falatok esetében.

Ha mégis valamilyen mennyei almás receptben használnád fel a gyümölcsöt:

Retró almás pite

A vasárnapi sütik királya, az omlós tészta és a fűszeres reszelt alma találkozása, az egyetlen, a megunhatatlan, retró almás pite!

Bundás alma

Időnként megesik, hogy ránk tör egy kis édesség utáni vágy. Most is ez történt. Alma mindig van itthon. Mi sem volt egyszerűbb, mint ezt a nagyon gyorsan elkészíthető desszertet ...

Van azonban egy rémesen egyszerű, ugyanakkor nagyon hatékony trükk, ami ugyan furcsa lehet első hallásra, úgy tűnik, valóban működik.

A "forradalmi" megoldás: a SÓS VÍZ!

Egy rövid, sós vizes oldatban való áztatás csodás frissességet és barnulásmentes külsőt fog kölcsönözni gyümölcsnek. Ehhez mindössze fél teáskanál sót kell jól elkevernünk, úgy, hogy teljesen feloldódjon 1 csésze vízben, majd 10 percre belepakolni az almaszeleteket. Ezt követően csepegtessük teljesen szárazra, és jól záródó edénybe pakolva tegyük a hűtőbe, de a légmentesen záródó zacskók is megteszik.

Felmerülhet a kérdés, hogy nem lesz-e sós a nassunk, ha sóban ázik, de a válasz meglepő módon a tesztek alapján az, hogy nem, inkább roppanós, fanyar alma lesz a jutalmunk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...