Nem nagyon ismerek olyat, akivel még ne fordult volna elő az a bosszantó jelenség (engem legalábbis nagyon bosszant), amikor szeletelt magának vagy a családnak egy kis almát, hogy a szeletek szépen elkezdtek idővel összeesni és megbarnulni, mígnem a friss gyümölcs végül egészen kevéssé vonzóvá vált.
Normális esetben ezt a képet képzeljük el egy kis tízóraiként vagy uzsonnára:
Gyakran a gyerekek uzsonnás dobozába is kerül egy szép piros alma, nem ritkán előre szeletelve, aztán van, hogy újra a konyhánkban landol, ha például túl finnyás kezek közé került. Biztos sokan a homlokukhoz csapnak, hogy természetesen a citrom a megoldás, a jó öreg citromlével minden megoldható, hiszen a sütésnél is alkalmazzák ezt a rég bevált fortélyt.
Sajnos azonban, ami az almás pitének nagyon jót tesz, és ízében még savanykásabbá is teszi a tölteléket, az nem mondható el a nyersen bepuszilni kívánt egészséges falatok esetében.
Ha mégis valamilyen mennyei almás receptben használnád fel a gyümölcsöt:
Van azonban egy rémesen egyszerű, ugyanakkor nagyon hatékony trükk, ami ugyan furcsa lehet első hallásra, úgy tűnik, valóban működik.
A "forradalmi" megoldás: a SÓS VÍZ!
Egy rövid, sós vizes oldatban való áztatás csodás frissességet és barnulásmentes külsőt fog kölcsönözni gyümölcsnek. Ehhez mindössze fél teáskanál sót kell jól elkevernünk, úgy, hogy teljesen feloldódjon 1 csésze vízben, majd 10 percre belepakolni az almaszeleteket. Ezt követően csepegtessük teljesen szárazra, és jól záródó edénybe pakolva tegyük a hűtőbe, de a légmentesen záródó zacskók is megteszik.
Felmerülhet a kérdés, hogy nem lesz-e sós a nassunk, ha sóban ázik, de a válasz meglepő módon a tesztek alapján az, hogy nem, inkább roppanós, fanyar alma lesz a jutalmunk.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
Újra startol a #HÁZIMENZA: segítünk, hogy profi legyél a saját...
Ismét váratlan helyzetbe kerültünk, de segítünk, hogy legalább az otthoni sütés-főzés miatt ne fájjon a fejetek. Újra itt a #HÁZIMENZA, lépj be a Facebook-csoportunkba is!
NosaltyIsmerd meg jobban a paszternákot - ezért érdemes vele sütni,...
A paszternák, vagy más néven pasztinák vagy peszternák egy finom gyökérzöldség, a répa rokona, de nem egyenlő a fehérrépával. Évezredek óta termesztik az egész világon.
Jenei GrétaÍme a gesztenyés-diós aromájú, mindig édes HOKKAIDO tök
Kisebb méretű, legtöbbször narancsos színű, mindig édes, gesztenyés ízű tökfajta, amely cuki csúcsával és öblös testével akár kisebb fazéknak is használható. Együnk Hokkaido tököt!
Brecz JuditMiért érdemes gyakran kefirt enni?
Amikor kefirt láttál az élelmiszerbolt polcán, elgondolkoztál már azon, hogy mi is valójában? Tej, esetleg joghurt alapú? És miért is olyan egészséges?
Jenei Gréta