Így mosd meg a salátát, hogy többet ne ropogjon homok a fogad alatt!

Nem tudtad, hogy lehet másképp is mosni a salátaleveleket, mint sima folyó vízben? Szuper trükköt hoztunk, aminek köszönhetően makulátlanul tiszta zöldeket fogsz ropogtatni!

Éppen a harsogóan színes, zöld, olajokkal, magvakkal megspékelt salátád első falatjára áhítozol, villára szúrsz egy kis adagot, jóízűen rágcsálod, majd jön a nem várt meglepetés: ropog a földmaradvány a fogad alatt. Jaj! Kellemetlen, elveszi az étvágyadat, ráadásul a föld egy csomó szennyeződést is tartogathat. Pedig előtte átöblítetted a leveleket? Mutatjuk, hogyan csináld úgy, hogy semmilyen szemcse ne maradjon rajtuk!

Meg kell-e mosni újra az előmosott salátát?

Nem számít, mit állít a csomagolás, öblítsd csak át a leveleket még egyszer, mert a gyártó az átmosás során használhatott vegyszereket, melynek maradványai a salátádon lehetnek. Ez a tuti, és az sem mellékes, hogy baktériumok még így is maradhattak a zöldségen, szóval hajrá, öblíts!

Receptajánló:

Hogyan moss salátát atombiztosan tisztára?

  • Először is tölts meg egy tálat hideg vízzel.
  • Válaszd szét a leveleket, ereszd bele őket a vízbe, és kavargató mozdulatokkal segítsd elő a tisztulást, melynek hála, a víz a levelek legapróbb réseibe is bejut.
  • Hagyj tíz percet az egésznek, hadd ázzon a salátád, a végén a tál aljára fog kiülni az összes nem odavaló szennyeződés, például a homokmaradványok is.
  • Öntsd le a vizet a salátáról, hagyd lecsöpögni, gyengéden nyomkodd ki, ha vansalátacentrifugád, akkor használd azt, ha nincs, akkor a trükk: csavard tiszta konyharuhába a zöldeket, helyezd műanyag zacskóba a pakkot, kösd be a zacskót, és erős mozdulatokkal pörgesd meg párszor! Salátacentrifuga-funkciót látsz majd el! Először bonyolultnak és viccesnek hangozhat, a valóságban pikk-pakk megvagy ám vele!

Tudtad?

A válogatott, leveleire szedett saláta legfeljebb egy hetet, a teljes fej saláták ennél többet, akár két hetet is kibírhatnak megfelelő hűtés mellett.

Ezeket olvastad már?

via RD

Címlapkép: Unsplash

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...