Az avokádómánia virágkorát éli - és ezt nézzük el neki, mert tényleg annyira finom és egészséges is. Pirítósra, krémként, sok fokhagymával, hmmm...
Tudtad?
Azavokádó„jó" zsírtartalmával emelkedik ki a gyümölcsök sorából, 20-féle vitamint és nyomelemet tartalmaz, és tele van az öregedést lassító antioxidánsokkal, amelyek a betegségek elleni harcban is segítenek bennünket. A rendszeres avokádófogyasztók több rostot, E- és K-vitamint,magnéziumotés káliumot juttatnak szervezetükbe, mint a nem fogyasztók.
Viszont mivel nem túl olcsó mulatság (4-700 Ft /darab), azért örülünk, ha épp a megfelelő érettségűt visszük haza a boltból. De hogy mondjuk meg, melyik jó? Elég, ha csak a nyomásra kellemesen puhát választjuk, vagy legyen annál kicsit keményebb, nehogy belül egy barna massza várjon minket? NEM KÖNNYŰ!
Itt egy tipp, érdemes kipróbálni:
Először is keressétek meg a szárrészt a fenekén, ahonnan le lett szakajtva a fáról.
1. Ha nem akar leválni a kis szárrész, a gyümölcsünk (mert az), még éretlen, kemény, hagyjuk a polcon.
2. Ha szépen leválik a szárrész, és alatta barnás elszíneződésű, sanszos, hogy túl érett, ezt is hagyjuk inkább.
3. Ha pedig sárgás-zöldes alatta, az avokádó tökéletes lesz!
Ezeket olvastad már?
Avokádó, a gyümölcsök Superman-je
Az avokádó az egyik legízletesebb, leglaktatóbb gyümölcs a bolygón, de örömmel jelentjük, hogy az egyik leghatásosabb szuperkaja is egyben.
adminKávé, karamell és rengeteg csoki - egy sütiben!
Nem tudom, mikor készítettem utoljára ekkora kalóriabombát, de cseppet sem bántam meg. És ha igazán ütős darabra vágytok, ti sem fogjátok!
Dacota12+1 kajatény, ami szerintünk meglep majd!
Csak önmagunkat tudjuk ismételni: sose szabad azt gondolni, hogy már mindent tudunk (a kajákról), mert mindig van új infó, ami ráadásul meglepő is, de szórakoztató - figyelj!
Brecz JuditTudtad, hogy mit rejt egy avokádó?
5 ok, amiért érdemes avokádót fogyasztanunk!
Bodon Judit dietetikuscikk és leadkép via goodhousekeeping