Így mondd meg, elég érett-e az avokádód!

Ha Te is azok közé tartozol, akik imádják az avokádót, de nem kevés időt töltenek a boltban azzal, hogy megmondják, épp jó-e, esetleg éretlen, vagy már túl érett, figyelj!

Az avokádómánia virágkorát éli - és ezt nézzük el neki, mert tényleg annyira finom és egészséges is. Pirítósra, krémként, sok fokhagymával, hmmm...

Tudtad?

Azavokádó„jó" zsírtartalmával emelkedik ki a gyümölcsök sorából, 20-féle vitamint és nyomelemet tartalmaz, és tele van az öregedést lassító antioxidánsokkal, amelyek a betegségek elleni harcban is segítenek bennünket. A rendszeres avokádófogyasztók több rostot, E- és K-vitamint,magnéziumotés káliumot juttatnak szervezetükbe, mint a nem fogyasztók.

Viszont mivel nem túl olcsó mulatság (4-700 Ft /darab), azért örülünk, ha épp a megfelelő érettségűt visszük haza a boltból. De hogy mondjuk meg, melyik jó? Elég, ha csak a nyomásra kellemesen puhát választjuk, vagy legyen annál kicsit keményebb, nehogy belül egy barna massza várjon minket? NEM KÖNNYŰ!

Itt egy tipp, érdemes kipróbálni:

Először is keressétek meg a szárrészt a fenekén, ahonnan le lett szakajtva a fáról.

1. Ha nem akar leválni a kis szárrész, a gyümölcsünk (mert az), még éretlen, kemény, hagyjuk a polcon.

2. Ha szépen leválik a szárrész, és alatta barnás elszíneződésű, sanszos, hogy túl érett, ezt is hagyjuk inkább.

3. Ha pedig sárgás-zöldes alatta, az avokádó tökéletes lesz!

Ezeket olvastad már?

cikk és leadkép via goodhousekeeping

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!