Így mondd meg, elég érett-e az avokádód!

Ha Te is azok közé tartozol, akik imádják az avokádót, de nem kevés időt töltenek a boltban azzal, hogy megmondják, épp jó-e, esetleg éretlen, vagy már túl érett, figyelj!

Az avokádómánia virágkorát éli - és ezt nézzük el neki, mert tényleg annyira finom és egészséges is. Pirítósra, krémként, sok fokhagymával, hmmm...

Tudtad?

Azavokádó„jó" zsírtartalmával emelkedik ki a gyümölcsök sorából, 20-féle vitamint és nyomelemet tartalmaz, és tele van az öregedést lassító antioxidánsokkal, amelyek a betegségek elleni harcban is segítenek bennünket. A rendszeres avokádófogyasztók több rostot, E- és K-vitamint,magnéziumotés káliumot juttatnak szervezetükbe, mint a nem fogyasztók.

Viszont mivel nem túl olcsó mulatság (4-700 Ft /darab), azért örülünk, ha épp a megfelelő érettségűt visszük haza a boltból. De hogy mondjuk meg, melyik jó? Elég, ha csak a nyomásra kellemesen puhát választjuk, vagy legyen annál kicsit keményebb, nehogy belül egy barna massza várjon minket? NEM KÖNNYŰ!

Itt egy tipp, érdemes kipróbálni:

Először is keressétek meg a szárrészt a fenekén, ahonnan le lett szakajtva a fáról.

1. Ha nem akar leválni a kis szárrész, a gyümölcsünk (mert az), még éretlen, kemény, hagyjuk a polcon.

2. Ha szépen leválik a szárrész, és alatta barnás elszíneződésű, sanszos, hogy túl érett, ezt is hagyjuk inkább.

3. Ha pedig sárgás-zöldes alatta, az avokádó tökéletes lesz!

Ezeket olvastad már?

cikk és leadkép via goodhousekeeping

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...