Az újramelegített pizza igazán különös jelenség: van, aki ki nem állhatja, hogy az étel minősége már közel sem olyan, mint amilyen frissen volt, vannak azonban olyanok is, akiket egyáltalán nem zavar, ha kicsit puhább, kicsit vizesebb vagy éppen keményebb, zsírosabb, mert szerintük a pizza akkor is pizza marad.
A Mirror nemrég szúrta ki a világhírű Domino's pizzéria kisokosát, melyben számos praktikát olvashatunk arról, hogyan érdemes újramelegíteni a másnapos olasz fogást. ,,Tegyük be a sütőbe!" - gondolnánk többen is rögtön, néhány szelet pizza kedvéért azonban nem érdemes bekapcsolni a sütőt, sokkal kevesebb energiából is újraéleszthetjük megszikkadt ételünket.
Receptajánló:
A serpenyős újramelegítés jó módszer lehet, azonban ha nem figyelünk eléggé, könnyen megéghet a pizzatésztánk alja. Jó megoldás lehet a gofri-, toast- vagy paninisütő is, ezek a konyhai kisgépek azonban nem minden háztartásban lelhetőek fel, marad tehát a mikrós megoldás.
Hogy mit ajánl a "szakirodalom"?
A felmelegítendő pizzaszelet mellé rakjunk a mikróba egy pohár vizet is, így a pizza nem lesz sem vizes, sem pedig puha, sokkal inkább tűnik majd frissnek és ropogósnak.
Ezeket olvastad már?
Megtaláltuk Budapest 6 legjobb pizzázóját
Szubjektív válogatásunkban 6 tökéletes budapesti pizzázót ajánlunk nektek, amikbe tesztelés után is bármikor visszatérnénk.
Vass AdriennA tökéletes pizzatészta a jó pizza lelke – így készítsd...
A pizza egyik, sőt, talán a legfontosabb eleme, hogy kiváló, roppanós és ízletes tésztából készüljön. Mutatjuk a tutit!
Macsuga ViktóriaÍgy készül egy kis csavarral a MARADHAM, az isteni szardíniai...
Az olasz konyhát a világ minden táján ismerik, egyik legjellegzetesebb étele a pizza. Titka a friss hozzávalók és persze az olasz temperamentum. Így készül Szardínián:
Gerzsenyi Flóra10 ízig-vérig olasz pizza, amit imádunk
Ideje ellesni a pizzakészítő trükköket az olaszoktól. Egy biztos: a liszten, vízen, olívaolajon és élesztőn kívül nem igényel mást. Kevés élesztő, hosszú érlelési idő.
Nosaltyvia mirror