Így lehet mikrózva is ropogós a másnapos pizza

Pizzát rendeltél, de nem bírtad megenni az egészet, és nem akarod, hogy másnap csak az újramelegített puha tészta köszönjön vissza a tányérodon? Itt a megoldás! 

Az újramelegített pizza igazán különös jelenség: van, aki ki nem állhatja, hogy az étel minősége már közel sem olyan, mint amilyen frissen volt, vannak azonban olyanok is, akiket egyáltalán nem zavar, ha kicsit puhább, kicsit vizesebb vagy éppen keményebb, zsírosabb, mert szerintük a pizza akkor is pizza marad.

via GIPHY

A Mirror nemrég szúrta ki a világhírű Domino's pizzéria kisokosát, melyben számos praktikát olvashatunk arról, hogyan érdemes újramelegíteni a másnapos olasz fogást. ,,Tegyük be a sütőbe!" - gondolnánk többen is rögtön, néhány szelet pizza kedvéért azonban nem érdemes bekapcsolni a sütőt, sokkal kevesebb energiából is újraéleszthetjük megszikkadt ételünket.

Receptajánló:

A serpenyős újramelegítés jó módszer lehet, azonban ha nem figyelünk eléggé, könnyen megéghet a pizzatésztánk alja. Jó megoldás lehet a gofri-, toast- vagy paninisütő is, ezek a konyhai kisgépek azonban nem minden háztartásban lelhetőek fel, marad tehát a mikrós megoldás.

Hogy mit ajánl a "szakirodalom"?

A felmelegítendő pizzaszelet mellé rakjunk a mikróba egy pohár vizet is, így a pizza nem lesz sem vizes, sem pedig puha, sokkal inkább tűnik majd frissnek és ropogósnak.

Ezeket olvastad már?

via mirror

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek