Így lehet buja őserdő a legapróbb konyhaablakban is

A konyha ablakát könnyű szerrel átalakíthatod buja dzsungellé. Hogy csináld? Természetesen segítünk! 

Alakítsd át a konyhád párkányát fűszernövény-oázissá. Nemcsak a kedved lesz jobb, de a főzésben is a segítségedre lesznek. Az illat és a látvány pedig felér egy terápiával.Azzal például, hogy a fűszernövények egy karnyújtásnyira vannak, nincs is jobb érzés, hiszen frissen kerülhetnek a bazsalikom levelek a spagettire. Ráadásul pénzt takaríthatsz meg, ha nevelsz pár növényt otthon.

Hogy csinálj mini dzsungelt?

Először is fontos, hogy tisztán lásd, mennyi hely áll a rendelkezésedre. Ha ez megvan, az alapján válassz növényeket. Szeretnek a napfényben fürdőzni a salátafélék, de aspenót, fokhagyma, chili és aparadicsom. A fűszernövény közül pedig a bazsalikom, a kapor, a koriander, a rozmaring, a kakukkfű, a zsálya, az oregánó, a kapor és a tárkony a nyerő. Az öntözésre fordíts figyelmet, heti egyszer locsold meg őket! Ha kisebb az ablak, de szeretnél minél több növényt látni a konyhában, akkor kisebb növényeket válassz.

Van nagyobb helyed is? Akkor válassz az otthonod stílusának megfelelő kaspókat a kiválasztott növények esetében, ami nemcsak a konyhaablakot dobja fel, hanem az egész konyhát.

Fontos!

Győződj meg arról, hogy van-e elegendő hely a növény gyökereinek. Ügyelj arra is, hogy a választott kaspó illeszkedjen az ablakpárkányra.

A növényeknek a dél felé néző ablakok a legjobbak, mivel nem szenvednek a heves délutáni napsütéstől. Másik lehetőség is van: sok növény a keleti irányba néző ablakokat is kedveli. Bárhová is tegyük őket, legalább 5-6 órán keresztül közvetlen napfényt kell, hogy kapjanak.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép ésvia

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...