Így lehet buja őserdő a legapróbb konyhaablakban is

A konyha ablakát könnyű szerrel átalakíthatod buja dzsungellé. Hogy csináld? Természetesen segítünk! 

Alakítsd át a konyhád párkányát fűszernövény-oázissá. Nemcsak a kedved lesz jobb, de a főzésben is a segítségedre lesznek. Az illat és a látvány pedig felér egy terápiával.Azzal például, hogy a fűszernövények egy karnyújtásnyira vannak, nincs is jobb érzés, hiszen frissen kerülhetnek a bazsalikom levelek a spagettire. Ráadásul pénzt takaríthatsz meg, ha nevelsz pár növényt otthon.

Hogy csinálj mini dzsungelt?

Először is fontos, hogy tisztán lásd, mennyi hely áll a rendelkezésedre. Ha ez megvan, az alapján válassz növényeket. Szeretnek a napfényben fürdőzni a salátafélék, de aspenót, fokhagyma, chili és aparadicsom. A fűszernövény közül pedig a bazsalikom, a kapor, a koriander, a rozmaring, a kakukkfű, a zsálya, az oregánó, a kapor és a tárkony a nyerő. Az öntözésre fordíts figyelmet, heti egyszer locsold meg őket! Ha kisebb az ablak, de szeretnél minél több növényt látni a konyhában, akkor kisebb növényeket válassz.

Van nagyobb helyed is? Akkor válassz az otthonod stílusának megfelelő kaspókat a kiválasztott növények esetében, ami nemcsak a konyhaablakot dobja fel, hanem az egész konyhát.

Fontos!

Győződj meg arról, hogy van-e elegendő hely a növény gyökereinek. Ügyelj arra is, hogy a választott kaspó illeszkedjen az ablakpárkányra.

A növényeknek a dél felé néző ablakok a legjobbak, mivel nem szenvednek a heves délutáni napsütéstől. Másik lehetőség is van: sok növény a keleti irányba néző ablakokat is kedveli. Bárhová is tegyük őket, legalább 5-6 órán keresztül közvetlen napfényt kell, hogy kapjanak.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép ésvia

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...