Így lehet buja őserdő a legapróbb konyhaablakban is

A konyha ablakát könnyű szerrel átalakíthatod buja dzsungellé. Hogy csináld? Természetesen segítünk! 

Alakítsd át a konyhád párkányát fűszernövény-oázissá. Nemcsak a kedved lesz jobb, de a főzésben is a segítségedre lesznek. Az illat és a látvány pedig felér egy terápiával.Azzal például, hogy a fűszernövények egy karnyújtásnyira vannak, nincs is jobb érzés, hiszen frissen kerülhetnek a bazsalikom levelek a spagettire. Ráadásul pénzt takaríthatsz meg, ha nevelsz pár növényt otthon.

Hogy csinálj mini dzsungelt?

Először is fontos, hogy tisztán lásd, mennyi hely áll a rendelkezésedre. Ha ez megvan, az alapján válassz növényeket. Szeretnek a napfényben fürdőzni a salátafélék, de aspenót, fokhagyma, chili és aparadicsom. A fűszernövény közül pedig a bazsalikom, a kapor, a koriander, a rozmaring, a kakukkfű, a zsálya, az oregánó, a kapor és a tárkony a nyerő. Az öntözésre fordíts figyelmet, heti egyszer locsold meg őket! Ha kisebb az ablak, de szeretnél minél több növényt látni a konyhában, akkor kisebb növényeket válassz.

Van nagyobb helyed is? Akkor válassz az otthonod stílusának megfelelő kaspókat a kiválasztott növények esetében, ami nemcsak a konyhaablakot dobja fel, hanem az egész konyhát.

Fontos!

Győződj meg arról, hogy van-e elegendő hely a növény gyökereinek. Ügyelj arra is, hogy a választott kaspó illeszkedjen az ablakpárkányra.

A növényeknek a dél felé néző ablakok a legjobbak, mivel nem szenvednek a heves délutáni napsütéstől. Másik lehetőség is van: sok növény a keleti irányba néző ablakokat is kedveli. Bárhová is tegyük őket, legalább 5-6 órán keresztül közvetlen napfényt kell, hogy kapjanak.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép ésvia

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...