Így könnyítheted meg magadnak az iskolakezdést szülőként!

A gyerekek iskolára való felkészítése kihagyhatatlan és rendkívül stresszes, de a nagy őrület közepén magadról se felejtkezz meg! Így hangolódj a szeptemberre!

Neked, anyaként is fontos, hogy felkészülj a húzósabb hónapokra, hiszen, ha te nem vagy képben, az a gyerekedre is hatással lesz. Néhány dolgot már most változtass meg a napirendedben, és könnyebb lesz az átállás!

Kelj korábban 10 perccel!

Te is úgy érzed, reggel sokkal gyorsabban pörög az óra mutatója, és átkerülsz egy másik időzónába? Ha a reggeleitekről nem a nyugalom és harmónia jut az eszedbe, akkor hidd el, már 10 perc is rengeteget számít. A 10 perc az alvás tekintetében már nem tesz hozzá semmit a napodhoz, de ha korábban kelsz, kiküszöbölheted, hogy a fürdőszoba előtt egymásra várjatok, és a kávé is lefő, amíg tusolsz.

Készülj elő este!

Amit ma megtehetsz, tényleg ne halaszd holnapra, pláne ne reggelre! Gondold át, mit veszel fel előző este, vasald ki a ruhádat, tisztítsd ki a cipődet, mosd meg a hajadat – vagyis készülj elő másnapra. Jó eséllyel ezeket a gyerekednél megteszed - magadat se felejtsd ki a képletből! Még este csekkold a fiad, lányod táskáját is, ne reggel kapkodj, mert az egyikőtöknek sem lesz jó!

Főzz több napra!

A változatos étkezés nagyon fontos, de ha dolgozol, vagy több gyereked van, és sok a teendőd, az, hogy naponta főzz anélkül, hogy kikészülnél, nem biztos, hogy kivitelezhető. Éppen ezért főzz nagyobb adagokat, amik 2 napra is elegendők, a hozzávalókat pedig akár hétvégén is előkészítheted – például feldarabolhatod a zöldségeket, a krumplit, a húst, majd lefagyaszthatod, vagy elő is főzheted az ételeket, amivel hét közben rengeteg időt megspórolhatsz.

Sertéspörkölt

Pörköltöt mindenből készítünk, de a legkedveltebbek között simán helyet foglal a sertéspörkölt. A következő receptből megtudhatod, hogy mennyire pofonegyszerű is elkészíteni ezt a ...

Hagyj magadnak egy szusszanásnyi időt!

Lehet, erre csak legyintesz, és azt gondolod, a pihenés számodra legalább olyan távoli vágyálom, mint egy karibi út, de hidd el, nem lehetetlen - és szükséged is van rá. Ha gyereked van, tény, hogy órákra nem vonulhatsz el minden egyes nap, de egy héten néhány alkalommal szakíthatsz fél órát magadra. Egy kád vízben elterülve, zenét hallgatva, vagy kora reggel kávézás közben a kedvenc magazinodat lapozgatva feltöltődhetsz egy kicsit, a lényeg, hogy ne sajnáld magadtól ezt a kis időt, és csak magadra szánd!

Mesélj az iskoláról!

Nemcsak a gyereked, hanem a saját napjaidat is megkönnyítheted, ha előre mesélsz az iskoláról. Elmondod a fiadnak, lányodnak, hogy mi mindent fog tanulni, miért lesz jó számára az iskola, elmeséled neki, hogy új barátokat szerezhet, és olyan dolgokat tanulhat majd, amik izgalmasak és hasznosak. Mesélj a saját emlékeidről, a kedvenc tanáraidról, hiszen ha enyhíted az ismeretlennel kapcsolatos félelmeit, mindkettőtöknek könnyebb lesz a kezdés.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...