Így készül a világ leglágyabb mozzarellája - ezután muszáj lesz hozzáérnünk valami nagyon puhához!

Ha szeretitek a mozzarellát, de nem a párszáz forintosat, hanem az igazi lágy, olasz bivalymozzarellát, akkor ezt meg imádni fogjátok - így készül egy percben!

Az autentikus mozzarella a legszuperebb minőségű olasz vízibivaly-tejből készül - egészen érdekes, ahogy a barbapapaszerű képződményeket kézzel hajtogatják, gyúrják - innen a 'mozzarella' név, ami az olasz 'mozzare' szóból származik, ez pedig kézzel való vágást illetve "tépett darabkát' jelent. VIDEÓ LENT!

Tudtad?

A mozzarella fehér színű, szálas szerkezetű gyúrt sajt. Dél-Olaszországból származik, ahol a 16. század óta változatlan recept alapján készítik, a háziasított vízibivaly zsíros tejéből. Nem érlelik, nincs benne tartósítószer, és nem is ízesítik. A készítés során a sajt zsírdús alapanyagát addig nyújtják és gyúrják, amíg végül formázhatóvá nem válik - írja a wikipédia.

A meleg tejsavóban ázó sajtdarabokat kisebb darabkákra tépkedik (erre utal a név is), majd különféleképeen csomózzák, hajtják, formázzák, fonják - a fonatok pedig 1-1 tökéletes kis mozzarellalabdacsot tesznek ki.

Hasonló cikkünk a motchiról:

Döbbenet, hogy készül a MOCHI, a japánok világhírű nyúlós édessége

NÉZZÉTEK A VIDEÓT!

...ha megkívántad a mozzarellát:

Mozzarellás bulgursaláta

Amikor lehet kapni finom érett paradicsomot és csak egyedül vagyok, gyakran készítem magamnak vacsorára, mert gyorsan megvan, finom, laktató és egészséges. :) Kedvenc nyári vacsorám! Már ...

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!