Az autentikus mozzarella a legszuperebb minőségű olasz vízibivaly-tejből készül - egészen érdekes, ahogy a barbapapaszerű képződményeket kézzel hajtogatják, gyúrják - innen a 'mozzarella' név, ami az olasz 'mozzare' szóból származik, ez pedig kézzel való vágást illetve "tépett darabkát' jelent. VIDEÓ LENT!
Tudtad?
A mozzarella fehér színű, szálas szerkezetű gyúrt sajt. Dél-Olaszországból származik, ahol a 16. század óta változatlan recept alapján készítik, a háziasított vízibivaly zsíros tejéből. Nem érlelik, nincs benne tartósítószer, és nem is ízesítik. A készítés során a sajt zsírdús alapanyagát addig nyújtják és gyúrják, amíg végül formázhatóvá nem válik - írja a wikipédia.
A meleg tejsavóban ázó sajtdarabokat kisebb darabkákra tépkedik (erre utal a név is), majd különféleképeen csomózzák, hajtják, formázzák, fonják - a fonatok pedig 1-1 tökéletes kis mozzarellalabdacsot tesznek ki.
Hasonló cikkünk a motchiról:
Döbbenet, hogy készül a MOCHI, a japánok világhírű nyúlós édessége
NÉZZÉTEK A VIDEÓT!
...ha megkívántad a mozzarellát:
Ezeket olvastad már?
11 furcsán gyönyörű japán édesség
A japánok nem édességeikről a leghíresebbek, ha ételeikről van szó - előbb jutna eszünkbe a sushi vagy a ramen tésztás levesük, mégis van miből válogatniuk. Nézzétek!
Brecz JuditSanszos, hogy ennyire gyorsan szeletelő embereket még nem láttál -...
Ha láttál már gyorsan (hagymát, dinnyét, gyümölcsöt) szeletelő, rapid sebességgel dolgozó embert, azt most felejtsd el - ők mindenre rátromfolnak.
Brecz JuditEsőcseppsüti - az alig pár kalóriás édesség
A különleges desszert receptje ugyan már két éve megszületett, de most úgy tűnik, felkapta a média, ez lesz a ramenburger vagy a szivárványsütik utódja. Itt a jövő, egyétek!
Gréti