Így készül a világ leglágyabb mozzarellája - ezután muszáj lesz hozzáérnünk valami nagyon puhához!

Ha szeretitek a mozzarellát, de nem a párszáz forintosat, hanem az igazi lágy, olasz bivalymozzarellát, akkor ezt meg imádni fogjátok - így készül egy percben!

Az autentikus mozzarella a legszuperebb minőségű olasz vízibivaly-tejből készül - egészen érdekes, ahogy a barbapapaszerű képződményeket kézzel hajtogatják, gyúrják - innen a 'mozzarella' név, ami az olasz 'mozzare' szóból származik, ez pedig kézzel való vágást illetve "tépett darabkát' jelent. VIDEÓ LENT!

Tudtad?

A mozzarella fehér színű, szálas szerkezetű gyúrt sajt. Dél-Olaszországból származik, ahol a 16. század óta változatlan recept alapján készítik, a háziasított vízibivaly zsíros tejéből. Nem érlelik, nincs benne tartósítószer, és nem is ízesítik. A készítés során a sajt zsírdús alapanyagát addig nyújtják és gyúrják, amíg végül formázhatóvá nem válik - írja a wikipédia.

A meleg tejsavóban ázó sajtdarabokat kisebb darabkákra tépkedik (erre utal a név is), majd különféleképeen csomózzák, hajtják, formázzák, fonják - a fonatok pedig 1-1 tökéletes kis mozzarellalabdacsot tesznek ki.

Hasonló cikkünk a motchiról:

Döbbenet, hogy készül a MOCHI, a japánok világhírű nyúlós édessége

NÉZZÉTEK A VIDEÓT!

...ha megkívántad a mozzarellát:

Mozzarellás bulgursaláta

Amikor lehet kapni finom érett paradicsomot és csak egyedül vagyok, gyakran készítem magamnak vacsorára, mert gyorsan megvan, finom, laktató és egészséges. :) Kedvenc nyári vacsorám! Már ...

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...