Így készül a tökéletes meggyes piskóta – 3 receptet is mutatunk!

A nyári meggyszezont nem hagyhatjuk úgy a hátunk mögött, hogy ne készítenénk egy ízletes meggyes piskótát. Könnyed és nagyon finom recepteket hoztunk nektek! 

Nem véletlenül a meggy az egyik leginkább várt gyümölcs a nyáron. Készítsünk belőle levest, pitét, rétest vagy piskótát, bátran kijelenthetjük, hogy a meggyel nem lehet mellélőni. De hogyan készül a legjobb meggyes piskóta, mitől lesz a tészta egyszerre puha és ruganyos, hogyan maradnak fent a meggydarabok a tészta tetején, és mivel kell ízesíteni a süteményt ahhoz, hogy a végeredmény egyszerre legyen édes és fanyar, már-már üdítő?

A következőkben három jól bevált receptet mutatunk - ezekből eddig még sosem maradt egy kocka sem másnapra. Kezdők és haladók, izzítsuk a sütőt!

Egy igazi nyolctojásos fogás

Így készül a tökéletes meggyes piskóta – 3 receptet is mutatunk!

Elsőre soknak tűnhet egyetlen piskótába nyolc darab tojás, de higgyétek el, aki eddig kipróbálta ezt a receptet, egészen biztos, hogy csak jót tudott mesélni a süteményről. Szuperpuha piskótatészta, és még a meggydarabok sem fognak lesüllyedni.

Erre lesz szükséged:

  • 8 ek liszt
  • 8 ek cukor
  • 8 db tojás
  • 40 dkg magozott meggy
  • vaj a forma kikenéséhez
  • csipetnyi só

Elkészítés:

A tojásokat külön edényekben szétválasztjuk: a fehérjéket egy csipet sóval kemény habra verjük, a sárgákat pedig cukorral kifehéredésig habosra keverjük.Először a cukros sárgája habot adagoljuk a fehérjehabhoz, majd hozzászitáljuk a lisztet kisebb adagokban.A masszát kivajazott sütőformába öntjük, egyenletesen eloszlatva szépen rádobáljuk a levétől jól lecsöpögtetett, magozott meggyet (amit előzőleg picit lisztezhetünk, hogy ne süllyedjen le).

Előmelegített, 170°C-os sütőben 35-40 percig aranybarnára sütjük. Tűpróbát végezhetünk, de FONTOS, hogy ne nyitogassunk 5 percenként a sütő ajtaját, így ugyanis összeeshet a szépen növő piskótánk. Tálalás előtt hagyd hűlni egy fél órát, majd porcukrozva tálalhatod a közönségnek. Imádni fogják!!!

Klasszikus és N A G Y O N egyszerű

Ehhez a meggyes piskótához hasonló alapanyagok kellenek, csupán az arányok mások, a videó segítségével viszont pikk-pakk elkészítheted!

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 150 g porcukor
  • 200 g liszt
  • 400 g magozott meggy
  • ½ tasak sütőpor
  • 10 evőkanál forró víz

Elkészítés:

kimagozott meggyeket csepegtesd jól le, majd a sütőt melegítsd elő 160°C-ra. A tojássárgákat a porcukorral 10-15 perc alatt, gépi habverővel verd habosra. A víz felét evőkanalanként hozzáadagoljuk a masszához. Ezután a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is.

Jöhet a tojásfehérje! Verd fel a fehérjéket kemény habbá, majd szépen fokozatosan adagolt bele a tojásos-lisztes masszába. Vigyázz a keveréssel, nehogy összetörjön a hab!

A tésztát öntsd vajjal kikent sütőbe, majd dobd bele egyenletesen eloszlatva a lisztben meghempergetett meggyeket. A 160°C-os előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt elkészül!

Így még nem próbáltad, pedig megéri

Azoknak is hoztunk egy receptet, akik nem szívesen készítenek klasszikus piskótát, vagy azért, mert inkább a kevert tészták hívei, vagy azért, mert még sosem voltak elégedettek a véleménnyel. Íme egy könnyű és könnyed tejfölös recept!

Hozzávalók:

  • 2 darab tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 40 dkg meggy

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és a vajjal keverd habosra, majd keverd hozzá a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet. Vajjal kikent, vagy szilikonos sütőpapírral bevont 24x39 cm-es tepsibe öntsd ki a masszát, majd oszlasd el a tésztában a meggydarabokat. Takard le a tepsit alufóliával, majd 200 °C-on süsd a süteményt 30 percig. A végeredmény nagyon puha lesz!

Te melyiket fogod kipróbálni?

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Nyári finomságok, sütemények és receptek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...